David Beckham bo znova oblekel dres AC Milana. Foto: Reuters
David Beckham bo znova oblekel dres AC Milana. Foto: Reuters
Beckham in Inzaghi.
Angleškega soigralca se bo nedvomno razveselil tudi zimzeleni Filippo Inzaghi. Foto: EPA
David Beckham.
Bo Beckhamu z igrami v Milanu uspelo prepričati angleškega selektorja Fabia Capella? Foto: EPA

Novico o Beckhamovi posoji s strani ameriškega LA Galaxyja so potrdili na uradni spletni strani Milana. Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda in madridskega Reala si bo z igranjem v Evropi povečal možnosti za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2010.

Na San Siru veseli Beckhamove vrnitve
"Zelo smo veseli, da bomo Beckhama znova videli v rdeče-črnem dresu Milana, še posebej po izvrstni prejšnji sezoni," je dejal milanski izvršni direktor Adriano Galliani. O Beckhamovi prihodnosti se je v zadnjem času veliko ugibalo (nemalo se je govorilo, da se bo nogometaš vrnil na Otok), a je 34-letnik javno oznanil, da si želi igrati le na San Siru. "Prepričani smo, da mu bo igranje pri nas pomagalo do vstopnice za svetovno prvenstvo," je še dodal Galliani in zaključil: "Kariero bo potem nadaljeval pri LA Galaxyju, ki se mu za pomoč iz srca zahvaljujemo!"

Odnosi z navijači Galaxyja se izboljšujejo
Potem ko se je lani v Los Angeles vrnil pozneje od predvidenega prihoda meseca marca, je Beckham pri navijačih Galaxyja padel v milost in nemilost. Ti so bili prepričani, da je Anglež stopil čez lužo le zaradi denarja in da njihov klub od njega nima nobenih koristi. Prav zaradi tega je na pripravljalni tekmi pred sezono, ironično prav proti Milanu, bočni napadalec s strani domačih navijačev prejel nemalo žvižgov. Vseeno so se medsebojni odnosi v zadnjem času malce popravili. "Galaktikom" je pomagal osvojiti zahodno divizijo, prav tako pa se je prvoligaš iz Los Angelesa po njegovi zaslugi uvrstil tudi v končnico ameriškega nogometnega prvenstva.

Bo letos tudi tako uspešen kot lani?
Od njegovega zadnjega nastopa na San Siru se je v Milanu marsikaj spremenilo. Klub je z odhodom na Stamford Bridge zapustil trener Carlo Ancelotti, nasledil pa ga je Brazilec Leonardo. Rdeče-črni so sezono začeli slabo, a se počasi pobirajo. To so navsezadnje dokazali tudi pred kratkim, ko so v gosteh z 2:3 odpravili Real Madrid. Kljub temu, da bo Beckham dobrodošla okrepitev, pa mu nova formacija 4-3-3 najbrž ne bo povsem po godu.

Galliani je hkrati še dodal, da se bo Milanu januarja pridružil še ganski mladinski reprezentančni napadalec Dominic Adiyiah, ki trenutno brani barve norveškega Fredrikstada.