Slovenski predsednik je čestital Bedenetu za zmago v Portorožu. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski predsednik je čestital Bedenetu za zmago v Portorožu. Foto: www.alesfevzer.com

30-letni Ljubljančan je osvojil 16. turnir serije challenger v karieri. Bedene je osvojil zadnjih pet turnirjev challenger, ki se jih je udeležil. Izgubil ni nobenega dvoboja na challengerjih že od marca 2017. V tem času je osvojil tovrstna tekmovanja v Irvingu v ZDA, Sophii Antipolis v Franciji, Barletti v Italiji in francoskem Orleansu lani oktobra.

Viktor Durasovic je ta teden presegel vsa pričakovanja. Foto: www.alesfevzer.com
Viktor Durasovic je ta teden presegel vsa pričakovanja. Foto: www.alesfevzer.com

Serviral je šest asov in unovčil pet izmed 15 priložnosti za brejk. Dvoboj je trajal dve uri in 38 minut. Za naslov je prejel 6.190 evrov in 80 točk ATP, ki ga bodo na ponedeljkovi lestvici pripeljale med prvih 80 igralcev na svetu.

Bedene bolj zbran v zaključku prvega niza
Durasovic je v tretji igri zgrešil forhend in Bedene je prišel do prvega brejka. Norvežanu je uspelo hitro izenačiti na 2:2. Pri vodstvu s 5:4 je najboljši slovenski igralec serviral za zmago v uvodnem nizu, a ni bil uspešen. V enajsti igri mu je uspel nov odvzem servisa, ki pa ga je potrdil.

Durasovic po izjemnem začetku drugega niza popustil
V drugem nizu je Durasovic povedel s 3:0, nato pa popolnoma popustil in do konca obračuna ni osvojil niti igre več. Bedene je oddal le še devet točk, nanizal je šest iger zapored in se veselil zmage pred številnimi navijači.

Bedene ni igral svojega najboljšega tenisa
"Lepo je dvigniti pokal, sploh zato, ker vem, da nisem igral svojega najboljšega tenisa. Velikokrat sem se reševal, a pokazal sem karakter in se vseskozi boril. Na srečo turnirji tega ranga dopuščajo kakšno napako več. Na turneji ATP bi ob takšni igri hitro izgubil in izpadel," je uvodoma dejal Bedene.

Na skoraj povsem polnih tribunah je bilo veliko pomembnih gostov. Foto: www.alesfevzer.com
Na skoraj povsem polnih tribunah je bilo veliko pomembnih gostov. Foto: www.alesfevzer.com

V Portorož je prišel naravnost s počitnic na Hrvaškem. Njegov cilj je bil odigrati veliko obračunov, da bi gibanje prilagodil trdi podlagi, na kateri ga zdaj čaka Odprto prvenstvo ZDA v New Yorku. "Izpolnil sem nalogo. Odigral sem maksimalno število tekem in mislim, da smo se s trenerskim štabom približali tisti igri, ki jo potrebujem za nadaljevanje sezone. Sem pa zato kar malce utrujen, igral sem pet dni zaporedoma in zdaj se bo prileglo malo počitka," je nadaljeval Bedene. Do zdaj sta Portorož osvojila dva slovenska igralca, leta 2013 Grega Žemlja in leta 2014 Blaž Kavčič.

Norvežan z uspehom kariere pridobil 112 mest
Njegov tekmec v finalu je bil pred Portorožem uvrščen skoraj 350 mest nižje, s premierno uvrstitvijo v finale challengerjev pa bo Durasovic napredoval za 112 mest. "Igral je precej bolje, kot je bila njegova uvrstitev. Mislim, da so mu razmere tu zelo ustrezale. Vsekakor sem prepričan, da bomo o njem še slišali," je dodal Bedene.

"Vedel sem, da moram dvigniti raven igre, saj nisem želel še enkrat igrati tretjega niza. Pritisnil sem na plin in zasluženo prišel do zmage," je sklenil novi zmagovalec Portoroža.

22-letni Durasovic, igralec srbskih korenin, se je v soboto veselil največjega uspeha v karieri. V polfinalu je premagal branilca naslova Francoza Constanta Lestienna s 3:6, 6:1 in 6:1.

Bedene: Nisem odigral najboljšega turnirja, a sem vseeno zmagal

PORTOROŽ
(46.600 evrov, trda podlaga)

Finale:
BEDENE (SLO/1) - DURASOVIC (NOR)
7:5, 6:3


Polfinale:
BEDENE (SLO/1) - ROLA (SLO/3)
6:3, 6:2
DURASOVIC (NOR) - LESTIENNE (FRA/6)
3:6, 6:1, 6:1

Bedene v Portorožu z odliko opravil pripravo za OP ZDA