Drugo mesto je zasedel Nizozemec Fabio Jacobsen, tretje pa Avstralec Caleb Ewan.

Jan Polanc (fotografija je arhivska) je edini Slovenec na dirki. Foto: EPA

Od Slovencev na dirki, ki nima izrazitih favoritov, nastopa le Jan Polanc (UAE Emirates), ki je v prvi etapi na cilj prišel v času zmagovalca, zasedel je 34. mesto. Svoje priložnosti bo iskal predvsem v tretji in peti etapi, ko bodo na sporedu težji vzponi.

Po padcu na dirki Pariz–Nica se je v Turčiji v kolesarsko karavano vrnil britanski zvezdnik Mark Cavendish, ki pa še ni v pravi formi, etapo je končal na 22. mestu.

KOLESARSTVO              
                   
UCI WORLD TOUR            
                   
DIRKA PO TURČIJI, 1. etapa      
                   
Carigrad-Tekirdag, 156,7 km:     
 1. S. BENNETT    IRS   3:32:34
 2. F. JAKOBSEN   NIZ     vsi
 3. C. EWAN     AVS       
 4. E.-M. GROSU   ROM       
 5. S. CONSONNI   ITA       
 6. L. PACIONI    ITA       
 7. I. CIMA     ITA     isti
 8. C. NOPPE     BEL       
 9. G. LONARDI    ITA       
 10. A. HODEG     KOL       
 ...                 
 34. J. POLANC    SLO     čas

Mohorič v Bahrain Meridi še dve leti
Matej Mohorič je podaljšal pogodbo z ekipo Bahrain Merida. Obljubil ji je še dodatni dve leti zvestobe, s podaljšanjem sta zadovoljni obe strani. "Z Bahrain Merido sem imel lani najboljšo sezono v karieri. Naredil sem velik korak naprej in lahko samo potrdim, da se pri njej odlično počutim. Ponosen sem in zadovoljen, da bom z njo še dve leti. Mislim, da sem postal zelo dober kolesar za enodnevne dirke, moja velika želja za prihodnost pa so večdnevne dirke. Za največje dirke pa potrebujem še nekaj izkušenj," je ob podpisu pogodbe dejal Mohorič. Za nekdanjim mladinskim in tudi svetovnim prvakom v konkurenci do 23 je že pet profesionalnih sezon, pred Bahrain Merido so bile njegove ekipe UAE Emirates, Cannondale, Lampre, kolesariti pa je začel pri kranjski Savi. V svoji profesionalni karieri ime deset zmag, na največjih dirkah je že dobil etapi na Giru in Vuelti.