Janez Kocijančič se ni pustil premagati. Foto: STA
Janez Kocijančič se ni pustil premagati. Foto: STA
Milan Krajnc
Kocjančičev proikandidat Milan Krajnc je ob predstavitvi dejal: "Minulo delo v OKS-ju ocenjujem kot uspešno in ga želim nadaljevati, obenem pa bom več pozornosti namenil zdaj zapostavljenim manjšim članicam." Njegovi načrti bodo morali počakati na kakšno drugo priložnost. Foto: MMC RTV SLO
Kocijančič stari novi predsednik

69-letni Kocijančič, ki je na tem položaju že od 15. oktobra 1991, je na volilni skupščini prejel 96 glasov delegatov, njegov protikandidat Milan Krajnc, sicer predsednik Vaterpolske zveze Slovenije, pa 20.

"Slovenski šport je eno izmed najuspešnejših področij slovenske družbe, zato je naša naloga, da to ohranimo še naprej ali pa vse skupaj še izboljšamo. Prva naloga bo povečanje sredstev, ki so na voljo za šport, tudi javna, ker je teh manj od povprečja Evropske unije. Večja mora biti vključenost znanosti v športne procese ter športnikov v postopke odločanja. Ne smemo pa pozabiti niti na etične standarde," je svoj program strnil Kocijančič.

OKS kljub kriznim časom zunaj rdečih številk
Tone Jagodic
, generalni sekretar OKS-ja, je predstavil štiriletno delo in poudaril, da organizacija v tem času ni zašla v rdeče številke kljub finančni in gospodarski krizi. Tako je OKS za letos napovedal 3.817.475 evrov prihodkov in 39.614 evrov presežka. Lani je imela osrednja športna krovna organizacija 21.237 evrov presežka. V letošnjem letu je OKS načrtoval 3.777.861 evrov odhodkov, zaradi zimskih olimpijskih iger v Kanadi 573.619 evrov več kot v lanskem letu.

Oba kandidata smo gostili v MMC-jevi spletni klepetalnici:

- klepet z Janezom Kocijančičem

- klepet z Milanom Krajncem

Podpredsedniki Gabrovec, Žnidarič in Bednarik
Za podpredsednike so bili izvoljeni Bogdan Gabrovec kot predsednik odbora za vrhunski šport, Branko Žnidarič kot predsednik odbora športa na lokalni ravni in Jakob Bednarik kot predsednik odbora športa za vse. V izvršni odbor so bili izvoljeni Bojan Rotovnik, Bojan Žmavc, Dušan Prezelj, Edvard Kolar, Iztok Čop, Janez Sodržnik, Matjaž Rakovec, Miran Kos, Miroslav Cerar, Roman Volčič, Rudi Zavrl, Sonja Poljšak, Tjaša Andree Prosenc, Tomaž Subotič in Vojka Ravbar.

Kocijančič stari novi predsednik