Aleksander Čeferin si bo svetovno prvenstvo tokrat prvič ogledal v živo. Foto: BoBo
Aleksander Čeferin si bo svetovno prvenstvo tokrat prvič ogledal v živo. Foto: BoBo
Mile Ačimovič
V torek je bilo natanko 16 let od gola Mileta Ačimoviča proti Paragvaju na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji. Foto: BoBo

.

Nogomet je velika moč in strast, ki ima v glavnem pozitivne učinke, je dopisnici RTV Slovenija v Moskvi Vlasti Jeseničnik povedal Aleksander Čeferin. Svojega favorita na prvenstvu nima. "Zagotovo navijam za eno evropskih reprezentanc. Moja napoved je, da naslov iz Evrope lahko osvojijo Nemčija, Francija in Španija. Lahko presenetita Belgija in Hrvaška ter klasična favorita Argentina in Brazilija," je povedal Čeferin.

Posebnih varnostnih ukrepov v Moskvi ne čuti. "V Kijevu sem imel med finalom Lige prvakov neprestano okoli sebe nekaj močnih fantov iz urada predsednika. Tukaj nimam posebnega varovanja. Ne predstavljam si terorističnega napada nase," je dejal za oddajo Tarča. Obžaluje, ker Slovenije v Moskvi ne bodo predstavljali nogometaši, je pa ponosen na trojko Damirja Skomine. "Mi imamo gotovo eno najboljših sodniških ekip na svetu," je dejal Čeferin.

TARČA: NOGOMETNA NORIŠNICA
V Rusiji se bodo zbrali najboljši svetovni igralci, pred zaslone bo prikovano pol planeta. O fenomenu prvenstva v Rusiji tudi z gosti Tarče. Slovencev tokrat ni med izbranci. Kakšne so možnosti, da ponovno sestavimo ekipo? Kaj manjka slovenskemu nogometu? Gostje: Slaviša Stojanovič, Ivan Simič, Tanja Subotič, Igor Pušnik in Saša Jerkovič.


"Dejansko so v čisti kakovostni špici. Ne glede na napako na tekmi Roma – Liverpool, ki pa je nihče ne bi mogel videti. Niti igralci Rome," slovenskega sodnika na prvenstvu ocenjuje kontrolor sodnikov Uefe Vlado Šajn. Po njegovih besedah je tokrat prvič, da je tako majhna država dobila svoje predstavnike v sodniški ekipi.

Udeleženec svetovnega prvenstva v Južni Koreji Mile Ačimovič opiše svetovno prvenstvo zelo na kratko kot "sanje vsakega nogometaša". Ko prideš tja, postaneš del vrha v nogometu, je prepričan. "Ti in tvoja država ste del tega največjega, kar nogomet daje. In ti si tam v tistem trenutku in postaneš del zgodovine," je dejal Ačimovič, ki je ravno ta teden sprejemal številne čestitke, ko so ga znanci in prijatelji spomnili, da je v torek minilo ravno 16 let od njegovega gola proti Paragvaju na svetovnem prvenstvu.