Andrej Hebar in soigralci so zapravili številne priložnosti. Foto: HDD Jesenice
Andrej Hebar in soigralci so zapravili številne priložnosti. Foto: HDD Jesenice

Železarji imajo po šestih tekmah zdaj polovičen izkupiček. Proti Gardeni so si sicer priigrali več priložnosti. Razmerje v strelih je bilo kar 44:16, toda tretjič v sezoni so ostali praznih rok. V peti minuti se je domača mreža na Jesenicah prvič zatresla, ko je izza vrat podal Andreas Vinatzer, David Galassiti pa je premagal Žigo Kogovška.

Velika napaka sodnika pri razveljavljenem golu Tavžlja
V peti minuti druge tretjine so gostje povišali prednost, ko je v protinapad ploščico popeljal Matt Wilkins, ki je tik pred vrati podal nazaj, Bradley McGowan pa jo je z bekhendom pospravil v mrežo.

Andrej Tavželj je v 28. minuti zatresel mrežo, a je sodnik trenutek prej dvignil roko, saj naj bi Andrej Hebar storil prekršek nad vratarjem. Velika napaka sodnika, saj je bil Hebar podajalec za zadetek in sploh ni bil pred vrati, vratarja Gardene je podrl njegov soigralec. Ondrej Nedved. Še pred koncem druge tretjine so Jeseničani le znižali zaostanek. Po strelu Žige Urukalo je ploščico v mrežo preusmeril Miha Brus. V zadnji tretjini se kljub številnim priložnostim železarjev rezultat ni spremenil.

Peta zmaga SŽ-ja Olimpije

Uspešnejši so bili zmaji, ki so v Tivoliju premagali mlade bike. Gostujočo mrežo je že v 66. sekundi načel David Planko, ki je zadel z modre črte. 14. minuta je tekla, ko je domačo prednost po prodoru po levi strani povišal Anže Ropret.

V drugi tretjini sta mreži mirovali, nato pa je dobre štiri minute pred koncem na 3:0 povišal Žan Jezovšek, ki je v ljubljanski obrambni tretjini ukradel plošček, sam zadrsal proti vratom in plošček spravil mimo Nicolasa Wieserja. Dve minuti pozneje je nekaj upanja gostom vrnil Aatu Luusuaniemi, toda le dobro minuto zatem je Jezovšek še enkrat v protinapadu premagal Wieserja in potrdil domačo zmago.

Žan Jezovšek je z dvema zadetkoma potrdil zmago Olimpije, ki je že na tretjem mestu. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Jezovšek je z dvema zadetkoma potrdil zmago Olimpije, ki je že na tretjem mestu. Foto: www.alesfevzer.com

Tudi direktor Vnuk zadovoljen
Direktor Tomaž Vnuk je bil tokrat zadovoljen s predstavo, ki je bila najboljša v letošnji sezoni. Gregor Polončič ima še vedno naziv začasni trener, a uspel je stabilizirati ekipo po slabem štartu in vse kaže, da bo še dolgo časa opravljal funkcijo glavnega trenerja. Naslednji konec tedna bo vodil zmaje na celinskem pokalu v Rittnu, ki je eden glavnih ciljev začetnega dela sezone.

Zelo se je poznala vrnitev kapetana Mušiča
"Po videoanalizah smo se zavedali, da je Salzburg najtežji tekmec na začetku letošnje sezone. Zelo dobro smo se držali načrta, zapirali smo vhode v tretjino in uspel nam je sanjski štart s hitrim golom. Ključni igralci so se izkazali. Zelo se je poznalo, da se je vrnil kapetan Mušič," je bil zadovoljen Polončič.

"Naš velik cilj je celinski pokal. Na turnirju v Rittnu želimo biti v vrhunski formi. To je bila že konkretna generalka, čaka pa nas še težka tekma v soboto v Asiagu," je dodal glavni trener Ljubljančanov, ki se zaveda, da pristop proti ekipam s spodnjega dela lestvice ni bil pravi.

Proti slabšim ekipam "šminkirajo" po ledu
"Imamo težave z ekipami, ki so nizko na lestvici, ker "šminkiramo" po ledu. Če smo zavzeta ekipa, ki trdo dela, pa smo zelo močni in zmagujemo proti dobrim moštvom. Proti Bregenzerwaldu smo imeli resno priložnost šele v 58. minuti in nato smo dan zatem proti precej močnejšemu Lustenauu prikazali pravi obraz."

Jezovšek: Veliko smo se naučili iz porazov proti ekipam s spodnjega dela lestvice
Junak je bil Žan Jezovšek z dvema goloma: "Končno smo se zbrali. Sistem nam je stekel in tekmec velikokrat ne pride nevarno v napadalno tretjino. Precej bolj smo učinkoviti kot na začetku sezone, tudi protinapad nam je stekel. Ne zanima nas, kako močan je tekmec, ampak igramo svojo igro."

"Veliko smo se naučili iz porazov z začetka sezone proti ekipam s spodnjega dela lestvice. Seveda je težko braniti naslov. Vsi so se pripravili na tekme z aktualnimi prvaki. Dodatna vrednost je kapetan Mušič, ki ima veliko izkušenj. Daje nam veliko nasvetov, ko naredimo kakšno napako," je razlagal junak lanskega finala Alpske lige in državnega prvenstva, ko je dosegel odločilni zadetek za naslov proti Jeseničanom.

Ritten je zmajem povzročal velike težave v četrtfinalu lanske sezone: "Celinski pokal v Rittnu bo velik izziv. Mislim, da smo dobro pripravljeni. Lani v končnici smo doživeli dva visoka poraza, potem pa smo se zbrali in jih izločili v četrtfinalu."


6. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - GARDENA
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
700; Brus 38.; Galassiti 5., McGowan 25.

SŽ OLIMPIJA - SALZBURG MLADI
4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
320; Planko 2., Ropret 14., Jezovšek 56., 59.; Luusuaniemi 58.

VIENNA CAPITALS SILVER - PUSTERTAL 0:3

KAC II - ZELL AM SEE 2:7

VIPITENO - BREGENZERWALD 6:2

FASSA - RITTEN 2:5

Lestvica
RITTEN SPORT           8  5  1  1  1 18
VIPITENO               7  6  0  0  1 18
SŽ OLIMPIJA            8  4  1  1  2 15
PUSTERTAL              7  4  1  0  2 14
CORTINA                5  3  1  1  0 12
ASIAGO                 7  2  2  1  2 11
---------------------------------------
ZELL AM SEE            6  3  0  1  2 10
GARDENA                6  3  0  1  2 10
KITZBUHEL              5  3  0  0  2  9
SIJ ACRONI JESENICE    6  3  0  0  3  9
FELDKIRCH              6  3  0  0  3  9
SALZBURG MLADI         7  2  1  0  4  8
LUSTENAU               6  2  0  1  3  7
FASSA                  6  2  0  1  3  7
KAC MLADI              7  2  0  1  4  7
VIENNA CAPITALS SILV   6  1  0  0  5  3
STEEL WINGS LINZ       5  0  1  0  4  2
BREGENZERWALD          6  0  1  0  5  2