Dalila Jakupović se je kot srečna poraženka uvrstila v glavni del Roland Garrosa. Foto: EPA
Dalila Jakupović se je kot srečna poraženka uvrstila v glavni del Roland Garrosa. Foto: EPA
Nadal po enajsto lovoriko na pariški pesek

27-letna Primorka se je po odpovedi Švicarke Timee Bacsinszky v glavni del turnirja prebila kot srečna poraženka, organizatorji so jo izžrebali med poraženci zadnjega kroga kvalifikacij. V prvem krogu se bo Jakupovićeva pomerila s Španko Georgino Garcio Perez. Jakupovićeva bo prvič v karieri zaigrala na turnirju za grand slam med posameznicami.

Jakupovićevo je v tretjem krogu kvalifikacij s 4:6, 6:1, 7:5 premagala Kolumbijka Mariana Duque-Marino. Jakupovićeva je po dobljenem prvem nizu drugega gladko izgubila. Nasmihala se ji je zmaga, saj je v tretjem nizu vodila že s 5:2, a je nato Kolumbijka dobila vse igre do konca.

Neposredno sta se na turnir uvrstila Aljaž Bedene in Polona Hercog. Bedene se bo v uvodnem dvoboju Odprtega prvenstva Francije pomeril z Urugvajcem Pablom Cuevasom, Hercogovo pa v 1. krogu Roland Garrosa čaka 30. nosilka Rusinja Anastazija Pavljučenkova.

Prenose iz Pariza boste lahko spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju!

Drugi grand slam v sezoni se bo začel v nedeljo, napete dvoboje pa boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju.

Srebotnikova slavila v Nürnbergu
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je v navezi z Nizozemko Demi Schuurs zmagala v konkurenci dvojic na turnirju WTA v Nürnbergu. V finalu sta bili Slovenka in Nizozemka s 3:6, 6:3 in 10:7 boljši od drugih nosilk turnirja, švedsko-belgijske naveze Johanna Larsson - Kirsten Flipkens.

Za Srebotnikovo, ki je aprila osvojila turnir v Charlestonu, je to druga turnirska zmaga v dvojicah letos, do jubilejne 40. v karieri pa ji manjka le še en naslov. Poleg 39 naslovov v dvojicah s 16 različnimi soigralkami se 37-letna Srebotnikova lahko pohvali še s petimi lovorikami v mešanih dvojicah in štirimi med posameznicami.

Nadal po enajsto lovoriko na pariški pesek