31-letna Nemka Julia Görges je trenutno 38. igralka sveta. Pred dvema letoma je bila med najboljšo deseterico. Foto: EPA
31-letna Nemka Julia Görges je trenutno 38. igralka sveta. Pred dvema letoma je bila med najboljšo deseterico. Foto: EPA

"Tenis je popolnoma mednaroden šport, v katerem pridejo skupaj igralci z vsega sveta. Če pomislim na svobodo potovanja in logično pogledam na situacijo, bi bila precej presenečena, če bo letos organiziran še kakšen turnir," je 31-letna Nemka povedala za časopis Süddeutsche.

Teniška sezona je bila prekinjena marca, profesionalnih turnirjev pa ne bo najmanj do začetka avgusta.

Görgesova je dejala še, da je precej sproščena glede prisilnega premora in bi sprejela ponoven zagon tekmovanj tudi za zaprtimi vrati, tako kot se to dogaja z nogometnimi prvenstvi. "Gledalci veliko pripomorejo k teniškim obračunom – tako k vzdušju kot čustvom. Ampak za kratko obdobje si lahko predstavljam, da jih ne bi bilo," je razmišljala Nemka in obenem dodala, da tekme za zaprtimi vrati ne smejo postati stalnica.

Đoković bo organiziral dobrodelne turnirje
Medtem pa je številka ena moškega tenisa Srb Novak Đoković sporočil, da bo organiziral štiri dobrodelne turnirje v okviru turneje Adria Tour, ki bodo med 13. junijem in 5. julijem potekali na Balkanu. Poleg prvega moškega loparja bo tekmoval tudi tretji lopar sveta Avstrijec Dominic Thiem.

Srb je na Twitterju zapisal, da bo prvi turnir potekal v Beogradu, preostale tri pa bodo gostili hrvaški Zadar, Črna gora in Banjaluka, ki je v Bosni in Hercegovini.

"Zelo sem hvaležen, da nam je uspelo, da bomo lahko igrali v dobrodelne namene v tej regiji," je zapisal Đoković, ki je v petek praznoval 33. rojstni dan. Na vsakem turnirju bo nastopilo osem igralcev. Zmagovalec 17 turnirjev velike četverice, ki je letos dobil vseh 18 dvobojev, je med drugim k sodelovanju povabil Thiema in Bolgara Grigorja Dimitrova, 19. na ATP-lestvici.