Los Angeles Kingsi bodo na naboru 2020 izbirali kot drugi. Foto: Reuters
Los Angeles Kingsi bodo na naboru 2020 izbirali kot drugi. Foto: Reuters

Pravico prve izbire bo imela ena izmed osmih ekip, ki si v nadaljevanju sezone v predkrogu končnice ne bo priborila boja za Stanleyjev pokal.

Ekipa bo izžrebana pred začetkom končnice. Vsaka ekipa bo imela 12,5 odstotka možnosti, da ji pripade možnost prvega izbora. Drugo mesto je po loteriji pripadlo Kingsom, ki so sicer četrto najslabše moštvo lige.

Predsednik zadovoljen z razpletom
"Smo precej vznemirjeni. Vedno se je dobro premakniti gor ali dol, kakor koli že rečete temu. To je vznemirljiv trenutek za LA Kingse in celotno franšizo. To nam daje resno možnost, da dobimo igralca, ki je blizu tega, da lahko kmalu zaigra v NHL-u," je loterijo pokomentiral predsednik kluba Luc Robitaille.

Uspešna druga izbora na naborih
Robitaille je ob tem spomnil, da so v zadnjih treh desetletjih obakrat odlično izkoristili drugi položaj na naboru. Leta 2008 so tako izbrali Drewa Doughtyja, s katerim so v letih 2012 in 2014 osvojili naslov prvaka, leta 1986 pa so izbrali Jimmyja Carsona, ki so ga pozneje zamenjali za Wayna Gretzkyja.

Detroit zdrsnil na četrto mesto
Kot tretja bo imela pravico do izbora na naboru 2020 ekipa Ottawa Senators. Najboljše možnosti za prvo mesto je imel Detroit Red Wings, ki pa je padel na četrti položaj. V loterijo je bilo vključenih sedem najslabših ekip letošnje sezone in osem ekip, ki jih pred nadaljevanjem zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjene sezone čaka še predkrog končnice. Datum nadaljevanja sezone v NHL-u sicer za zdaj še ni potrjen, sistem končnice v dveh izbranih mestih pa predvideva nastope 12 najboljših moštev iz obeh konferenc.