Neven Spahija je prepričan o uspehu košarkarskega Dinama. Foto: EPA
Neven Spahija je prepričan o uspehu košarkarskega Dinama. Foto: EPA

KK Rudeš so v istoimenskem predelu hrvaškega glavnega mesta ustanovili leta 1972. Klub se je v zadnjih letih posvetil delu z mladimi igralci, organizacijsko in rezultatsko napredoval, zdaj pa je predstavil višje ambicije. Kot so prepričani v klubu, je Dinamo edino zagrebško ime, ki ima težo za nov in ambiciozni košarkarski projekt. Da bi v mestu dobili večjo podporo, so se torej odločili za spremembo imena. Po nogometnem, atletskem in futsal klubu bo torej zdaj v Zagrebu domoval še košarkarski Dinamo.

Zloglasna navijaška skupina Bad Blue Boys, ki do zdaj ni hodila na košarko, je novemu Dinamu izrazila podporo. Po odhodu Cedevite v Ljubljano, kjer se je združila z Olimpijo, je slovita Cibona, dvakratni evropski prvak, ki ima v mestu z naskokom največjo podporo, tako znova dobila konkurenco z visokimi cilji. Vodstvo košarkarskega Dinama verjame, da je v hrvaški prestolnici dovolj prostora za še en resen in ambiciozen klub. "Mi smo dokazali, da smo zagrebški klub, ki "diha plavo", to pa so prepoznali tudi naši navijači BBB," je dejal novi predsednik kluba Marijan Pojatina.

Podpredsednik Dinama je priznani hrvaški strokovnjak Neven Spahija, ki je pomemben del uspešne kariere preživel v Sloveniji, zdaj deluje v NBA pri Memphis Grizzlies, bil pa je tudi pomočnik pri Atlanta Hawks, selektor hrvaške reprezentance in trener evropskih velikanov, kot so Maccabi, Fenerbahče in Baskonia: "Moj prihod na mesto podpredsednika pred leti ni bil nikakršen slučaj. Dobro poznam ljudi v klubu, nekateri so moji nekdanji igralci. Moje delo je košarka, ki se v klubu, zdaj Dinamu, jemlje zelo resno. Poudarek je na strokovnem znanju. Izobraževanje trenerjev in strokovnega štaba je ena mojih glavnih nalog, ki jih z veseljem opravljam. Imam ekipo, ki se želi učiti in napredovati. Ko si obkrožen s takimi ljudmi, športniki in zdaj tudi navijači, je uspeh neizogiben. Ponosen sem, da sem del tega ambicioznega okolja."