Igralci v španskem prvenstvu so se na začetku tedna vrnili na treninge v manjših skupinah. Na zgornji fotografiji zvezdnik Barcelone Lionel Messi. Foto: EPA
Igralci v španskem prvenstvu so se na začetku tedna vrnili na treninge v manjših skupinah. Na zgornji fotografiji zvezdnik Barcelone Lionel Messi. Foto: EPA

"Španija je storila vse, kar je morala, in zdaj se odpirajo novi horizonti. Napočil je čas za vrnitev številnih vsakodnevnih dejavnosti. Z 8. junijem se bo vrnila tudi La Liga," je med drugim dejal Sanchez.

Uradni datum nadaljevanja mora zdaj potrditi še vodstvo La Lige in bo v tednu, ki se začne s ponedeljkom, 8. junija. Vodja tekmovanja Javier Tebas je pred dnevi dejal, da upa, da bi lahko znova začeli v petek, 12. junija.

"Zelo smo zadovoljni z odločitvijo. Je rezultat dobrega dela klubov, igralcev, trenerjev in agentov. A ne smemo popustiti pri varnostnih ukrepih. Storiti moramo vse, da se pandemija ne bi vrnila," je pojasnil Tebas.

Po 27 krogih španskega prvenstva vodi Barcelona, ki ima dve točki naskoka pred madridskim Realom (58:56).

Utrinki s treninga Oblaka in soigralcev

V Španiji za boleznijo covid-19 umrlo več kot 28.000 ljudi
Španija je z več kot 230.000 primeri okužb z novim koronavirusom in več kot 28.000 smrtnimi žrtvami ena najhuje prizadetih držav. Sredi marca je vlada razglasila izredne razmere, ki so jih ta teden podaljšali do 6. junija.

Začetek nove sezone francoskega prvenstva 23. avgusta
Medtem pa je vodstvo francoske nogometne lige (LFP) določilo 23. avgust kot okvirni datum začetka prihodnje prvoligaške sezone. Francozi sicer še čakajo na to, kaj se bo zgodilo na sestanku Evropske nogometne zveze (Uefa) 17. junija glede novih igralnih datumov za evropska tekmovanja. Francoska prva liga je bila prva od večjih evropskih lig, ki je predčasno končala sezono zaradi novega koronavirusa. Prvak je postal PSG.