Peter Prevc in Tina Maze sta najboljši športni znamki v Sloveniji. Foto: www.alesfevzer.com
Peter Prevc in Tina Maze sta najboljši športni znamki v Sloveniji. Foto: www.alesfevzer.com

Priznanja SPORTO Brands se je letos že petič zapored, skupno pa že šestič razveselila Mazejeva, drugič ga je prejel Prevc in četrtič NK Maribor.
"Lepo je, da sem lahko prišla na podelitev, ker običajno te možnosti nisem imela. Vesela sem nagrade, je potrditev mojega smučarskega dela. Tega, kaj sem prinesla ljudem z zmagami. Ta zgodba je nepopisno lepa, ljudje jo še čutijo, tudi jaz. Ta zgodba ima zelo lepo sporočilo. Kot sem dejala, to so nagrade, ki pridejo ob siceršnjem delu in ga dopolnjujejo. Ko sem zmagala na tekmi, sem vedela, koliko truda in kaj sem morala vložiti, da sem jo dosegla. Tu je drugače, drugačna nagrada, ki jo dajejo tisti, ki na vse skupaj gledajo z drugačnega zornega kota. In tudi to godi," je dejala Mazejeva po prejemu nagrade.

Perkovićeva in Modrić najboljši znamki na Hrvaškem
SPORTO Brands leta so na Hrvaškem postali atletinja Sandra Perković, nogometaš Luka Modrić ter med športnimi klubi hokejski klub KHL Medveščak Zagreb. Tako Perkovićeva kot Medveščak se uvrščata med najbolj priljubljene športne subjekte že tretje leto zapored, medtem ko je Modrić – po Mariu Mandžukiću in Marinu Čiliću – nagrado prejel prvič.

Đoković razred zase v Srbiji
V Srbiji med športniki na vrhu ostaja številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković, prvič pa je naziv prejela atletinja Ivana Španović. Med športnimi klubi v Srbiji si prvo mesto delita dva košarkarska kluba: Crvena zvezda in Partizan.
Prvi dan Sporto konference je namenjen upravljanja znamk v športu, sprejemanja digitalnega, strategij in konceptov ter moči osebnih sponzorstev, navzočih pa je 27 vrhunskih strokovnjakov na področju športnega marketinga iz osmih evropskih držav. Med drugim so predstavili marketinško strategijo v nogometnem klubu Borussia Dortmund.

Slovo Pintarjeve v Portorožu
Slovenska paraolimpijka Mateja Pintar je v Portorožu tudi uradno naznanila, da končuje športno pot. Pintarjeva je leta 2004 na paraolimpijskih igrah v Atenah osvojila zlato medaljo v namiznem tenisu, štiri leta pozneje v Pekingu je bila tretja.

"Pravzaprav že tri leta nisem igrala, zato je bil ta prehod toliko lažji, vendar je uradna odločitev vendarle določen preskok v življenju. Težko bi rekla, da to počnem s težkim srcem ali da mi je žal, vesela sem za vse, kar sem doživela z namiznim tenisom. Mislim, da je napočil pravi trenutek, da poskušam delati še kaj drugega, čemur bom posvetila vso svojo energijo. Namizni tenis je bil lep del mojega življenja, zato se ni kar tako preprosto posloviti, vendar se že veselim novih izzivov. Zdaj delam kot prevajalka, kar sem tudi študirala, veselim pa se tudi stvari, ki sem jih prej zanemarjala in tega ni tako malo," je ob svojem slovesu dejala 30-letnica.

"Zagotovo so se mi s to medaljo uresničile otroške želje. To je največ, kar športnik lahko doseže. Z igranjem namiznega tenisa sem pridobila veliko izkušenj, spoznala različne življenjske stile, ljudi in nove kraje, zato mi ni žal, da sem mu posvetila dobršen del svojega dozdajšnjega življenja," je še dodala Pintarjeva.