Malcolm Brogdon je eden izmed nosilcev igre pri Pacersih. Foto: EPA
Malcolm Brogdon je eden izmed nosilcev igre pri Pacersih. Foto: EPA

Testiranja so zahtevali za nadaljevanje sezone 2019/20, ki bo od 30. julija naprej potekalo v Orlandu. Vsak igralec, ki je pozitiven na novi koronavirus, bo ostal v samoosamitvi, dokler ne bo izpolnil zahtev zdravstvenega protokola. Redni del je bil prekinjen 11. marca, ko je bil pozitiven Rudy Gobert.

V pripravah na načrtovano nadaljevanje sezone so moštva ta teden začela testiranja za vse igralce in nekaj drugega osebja klubov.

Ta teden so bili pozitivni Malcolm Brogdon (Indiana), Jabari Parker in Alex Len (oba Sacramento). Vsi pričakujejo, da bodo igrali v nadaljevanju sezone. Že pred tem je odjeknila novica, da je pozitiven center Denverja Nikola Jokić.

Nadaljevanje sezone v Ligi NBA je predvideno za 30. julij. Do konca rednega dela bo preostalih 22 ekip odigralo po osem tekem. Vsak dan naj bi bile v treh dvoranah v Orlandu na sporedu dve ali tri tekme. Prva bo na sporedu že zgodaj popoldne po ameriškem času, zadnja pa zvečer. Ure bodo precej ugodnejše tudi za slovenske ljubitelje Lige NBA, saj ne bo več tistih najpoznejših terminov (začetek med 2.30 in 4.30 po slovenskem času).