Žan Us bo znova nosil rdeči dres s številko 33. Foto: Drago Cvetanovič
Žan Us bo znova nosil rdeči dres s številko 33. Foto: Drago Cvetanovič

Na Jesenicah so sklenitev pogodbe s 24-letnim Usom za sezono 2020/21 označili kot vrnitev igralca, ki je leta 2017 zapustil železarje.

Z zmaji je v prejšnji sezoni osvojil tudi vse tri možne lovorike (Alpska liga, državno prvenstvo in Pokal Slovenije). Letos dveh naslovov ni mogel braniti, saj je bila Alpska liga odpovedana pred začetkom končnice. Ljubljančani bi se morali v četrtfinalu srečati z neugodnim Rittnom. Zaradi koronavirusa je odpadla tudi finalna serija državnega prvenstva med Olimpijo in Jesenicami.

Igral bo izjemno pomembno vlogo v mladi ekipi
"Prepričala me je zgodba, ki mi jo je predstavil Marcel Rodman. Igral bom izjemno pomembno vlogo v mladi ekipi, kar je zame priložnost za še večji napredek. Veselim se tistega občutka, ko igraš v polni Podmežakli glasnih navijačev, ki navijajo za tvojo ekipo. Jeseniška ekipa v prihodnji sezoni bo mlada. Zato bom nosilec ekipe, na katerega se bodo moji soigralci lahko zanesli," je za spletno stran kluba razloge za vrnitev pojasnil Us.

Le Furlong in Lindskoug boljša v Alpski ligi
V letošnji sezoni je branil na 32 tekmah in zbral 92,5 odstotka obramb. Boljša sta bila le vratar Pustertala Colin Keith Furlong (93,5 odstotka obramb) in čuvaj mreže Rittna Kevin Lindskoug (92,9 odstotka).

"Naša rdeča nit je, da bi radi delali predvsem s slovenskimi fanti. Odločili smo se, da glede na izkušnje iz zadnjih sezon poiščemo preverjenega domačega vratarja, ki se je že izkazal kot zmagovalec, ki je dovolj kakovosten, da je tudi najboljši vratar v AHL-u. Zelo smo veseli, da nam je uspelo Žana vrniti na Jesenice. On bo osnovni člen naše obrambe, ki bo z njim vsekakor močnejša," je dejal športni direktor kluba Marcel Rodman, ki je uspel podaljšati tudi pogodbo s trenerjem Mitjo Šivicem.

Kdo bo v vratih Olimpije?
V Tivoliju čaka novega športnega direktorja Jožeta Kovača veliko dela. Najprej bo moral poiskati novega vratarja, saj je bil Us nesporna številka ena v zadnjih dveh sezonah. Tilen Spreitzer je imel vlogo rezervnega čuvaja mreže. Na Celovški 25 bodo kmalu objavili tudi ime novega trenerja. Glavni kandidat je nekdanji slovenski selektor Ivo Jan.