Lani je v finalu sklepnega turnirja Evrolige v Vitorii CSKA z 91:83 premagal Anadolu Efes in osmič postal evropski prvak. Foto: EPA
Lani je v finalu sklepnega turnirja Evrolige v Vitorii CSKA z 91:83 premagal Anadolu Efes in osmič postal evropski prvak. Foto: EPA

V tem mestu bi odigrali vse preostale tekme sezone, bi bila pa pri tem potrebna sprememba formata tekmovanja, poroča španski El Pais.

"Obstajajo štiri možnosti. Ligo odpovemo, lahko odigramo vse tekme, kot je bilo predvideno, po umiritvi razmer lahko povečamo število dvojnih igralnih dni na teden, lahko pa nadaljujemo le v enem mestu. V zadnjem primeru bi ligo lahko končali v enem mesecu. Z ali brez gledalcev, odvisno od stanja," je dejal operativni direktor lige Ed Scott in dodal, da bi pred začetkom tekmovanja vse ekipe morale za 14 dni v karanteno.

Kot pravi Scott, vodstvo lige spremlja dogajanje v Evropi, prepričano je, da se bodo razmere nekje uredile prej kot drugje. Meni, da bi bilo treba iskati mesta z dvema primernima dvoranama, teh je kar nekaj, a na vrhu želja bi bili Carigrad, Atene in Moskva.

Köln, ki bi moral gostiti zaključni turnir, naj ne bi bil v igri, Evroliga bi se z njim pogodila in mu najbrž ponudila turnir v eni izmed naslednjih sezon.

"Slaba stran te ideje je povečanje stroškov, a v zameno za to bi dobili nadzor nad zdravjem igralcev, omejili bi potovanja in s tem stike s tretjimi osebami," meni Scott, ki upa, da bodo eno od teh treh možnosti lahko začeli izvajati že na začetku maja. Do takrat pa tekem zagotovo ne bo.

Po 28 krogih rednega dela je bil v vodstvu Anadolu Efes (24 zmag, štirje porazi), najbližja zasledovalca Real in Barcelona sta imela po dve zmagi manj.