Messi je reprezentančno upokojitev napovedal po finalnem porazu na Copi leta 2016. Odločitev je dva meseca pozneje preklical. V reprezentančni majici je zbral 128 nastopov, s 65 goli pa je najboljši strelec v zgodovini izbrane vrste. Foto: EPA

Zvezdnik Barcelone si je na prvi reprezentančni tekmi po osmih mesecih in šestih prijateljskih dvobojih poškodoval dimeljsko vez, in ga ne bo na naslednji prijateljski tekmi proti Maroku.

Vesti o poškodbi Messija je na Twitterju sporočila argentinska zveza po tekmi, ki jo je Messi sicer odigral v celoti.

Salomon Rondon (6.), Jhon Murillo (44.) in Josef Martinez (76.) so Venezueli zagotovili zmago, ki jo je ublažil Lautaro Martinez (59.).

Messi, ki za izbrano vrsto svoje države ni igral od lanskega SP-ja v Rusiji, bo imel s soigralci novo priložnost za prvo reprezentančno lovoriko na pokalu Amerike od 14. junija do 7. julija.

A popotnica pred turnirjem na tleh večnih argentinskih rivalov Brazilcev je vse prej kot dobra. Poleg poraza je proti Venezueli dvoboj predčasno končal Gonzalo Martinez, ki je imel težave s stegensko mišico.

PRIJATELJSKA TEKMA

ARGENTINA - VENEZUELA 1:3 (0:2)
Martinez La. 59.; Rondon 6., Murillo 44., Martinez J. 75./11-m.

Argentina: Armani, Martinez Li. (46./Blanco), Foyth, Mercado (46./Kannemann), Tagliafico, Lo Celso (78./Pereyra), Paredes, Motniel, Martinez G. (46./Suarez), Messi, Martinez La. (70./Benedetto).

Venezuela: Farinez, Hernandez, Osoriom, Villanueva, Rosales, Herera (64./Soteldo), Rincon, Moreno, Machis (79./Juanpi), Rondon (72./Martinez J.), Murillo (89./Hurtado).

Sodnik: Jose Sanchez (Španija)