"Klubi so pozdravili pooblastilo, ki ga je v četrtek izdal minister za šport Vincenzo Spadafora za nadaljevanje serie A, in soglasno glasovali za organizacijo štirih zaostalih tekem 25. kroga ob koncu tedna 20. in 21. junija," je v izjavi zapisala italijanska liga.

Slovenski reprezentant Josip Iličić (v sredini) in soigralci pri Atalanti bodo 20. ali 21. junija odigrali srečanje proti Sassuolu. Foto: EPA
Slovenski reprezentant Josip Iličić (v sredini) in soigralci pri Atalanti bodo 20. ali 21. junija odigrali srečanje proti Sassuolu. Foto: EPA

Gre za štiri tekme Atalanta Bergamo Josipa Iličića ‒ Sassuolo, Hellas Verona ‒ Cagliari, Inter Milan Samirja Handanovića ‒ Sampdoria Genoa in Torino ‒ Parma.

V ligi so ob tem sklenili, da bodo od ponedeljka, 22. junija, dalje na sporedu tekme 27. kroga.

Juventus točko pred Laziem
Pred zaustavitvijo nogometa in vsega športa na italijanskem škornju je Juventus (63 točk) vodil na lestvici s točko prednosti pred drugouvrščenim Laziem. Tretjeuvrščeni milanski Inter Samirja Handanovića ima 54 točk. Atalanta iz Bergama, pri kateri je blestel Iličić, je na četrtem mestu zbrala 48 točk.

V elitni italijanski ligi so od Slovencev še Valter Birsa (Cagliari, 12.), Jasmin Kurtić (Parma, 9.), Žan Majer (Lecce, 18.) in Rok Vodišek (Genoa, 17.).

Finale pokala 17. junija na Olimpicu
Na petkovem večernem sestanku italijanskih prvoligaških nogometnih klubov so se dogovorili tudi, da bo finalna tekma italijanskega pokala na sporedu v sredo, 17. junija, na stadionu Olimpico v Rimu. Pred tem bosta na sporedu še povratni polfinalni pokalni tekmi med Juventusom in Milanom ter Napolijem in Interjem. Na prvih polfinalnih dvobojih italijanskega pokalnega tekmovanja, ki sta bili sredi februarja, je Napoli v gosteh premagal Inter z 1:0, obračun na San Siru med Milanom in Juventusom pa se je končal z neodločenim izidom 1:1. Datuma povratnih tekem še nista določena.