Lastnik Panathinaikosa je na klop Olympiacosa položil rdeče ženske spodnje hlače kot simbolično sporočilo pobega in predaje. Foto: Twitter
Lastnik Panathinaikosa je na klop Olympiacosa položil rdeče ženske spodnje hlače kot simbolično sporočilo pobega in predaje. Foto: Twitter

Izid ob polčasu je bil 40:25 v korist Panathinaikosa. Vodstvo in igralci Olympiacosa so bili ogorčeni nad sojenjem. Sodniki so jim že v uvodnih 28 sekundah piskali tri osebne napake, prav sodniški kriterij pa naj bi bil po njihovih besedah kriv za visok zaostanek po uvodnih 20 minutah. "Sramota. V tej farsi ne bomo sodelovali. Tega se ne da več prenašati. Upam, da bodo odgovorni ukrenili nekaj," je bil besen direktor Olympiacosa Christos Stavropulos.

Lastnik Panathinaikosa Dimitris Gianakopulos ima svojo različico. "To je bilo vse načrtovano. Ne morejo plačati svojih igralcev in zato so se predali ter obtožili sodnike. Morda želi družina Agelopulos zapustiti Olympiacos in krivdo zvaliti na nas in sodnike. To je nesprejemljivo. Zmagaš ali izgubiš na parketu," je povedal Gianakopulos, ki je, potem ko se je vse poleglo, na prazno klop Olympiacosa položil ženske spodnje hlače.

Trener Panathinaikosa Rick Pitino je dejal, da česa takega v svoji karieri še ni doživel. "Razočaran sem. Mi smo v Evroligi gostovali v Pireju in so nam izprašili zadnjice. Razumem rivalstvo med kluboma, a tekma je večja. Tega v 43-letni trenerski karieri nisem videl. Sporočilo košarkarski igri ni pravo," je povedal Pitino.

Tekmo so registrirali z 20:0 za Panathinaikos.