Ole Gunnar Solskjaer je še neporažen na klopi rdečih vragov, v naslednjem mesecu pa ga čaka serija težkih tekem. Foto: Reuters
Ole Gunnar Solskjaer je še neporažen na klopi rdečih vragov, v naslednjem mesecu pa ga čaka serija težkih tekem. Foto: Reuters

45-letni Norvežan je še neporažen na enajstih tekmah na klopi Uniteda, popolnoma je preporodil ekipo, ki je od 20. decembra nanizala več zmag kot v uvodnih štirih mesecih pod vodstvom Joseja Mourinha. Rdeči vragi so na lestvici Premier lige že na četrtem mestu, v zadnjih tednih pa so navdušili navijače, zmagali so tudi na Wembleyju proti Tottenhamu in izločili Arsenal iz Pokala FA na stadionu Emirates (1:2).

"Igralci in navijači našega kluba komaj čakajo na obe tekmi. Preveč se govori o poškodovanih igralcih pri PSG-ju, preostali bodo dobili priložnost in vsekakor so zelo nepredvidljivi pred prvo tekmo. V zadnjih tednih smo postali prava ekipa, samozavest je velika. Če je bil kdaj pravi čas za veliko tekmo, je to zdaj," je odločen junak finala Lige prvakov maja 1999, ki se je veselil desetih zmag, proti Burnleyju pa so njegovi varovanci po zaostanku z 0:2 v 92. minuti osvojili točko (2:2).

41-letni Gianluigi Buffon še vedno čaka na zmago v Ligi prvakov. Foto: Reuters
41-letni Gianluigi Buffon še vedno čaka na zmago v Ligi prvakov. Foto: Reuters

Young podaljšal pogodbo še za eno leto
Za eno leto so rdeči vragi podaljšali sodelovanje z Ashleyjem Youngom. Zdajšnja pogodba bi se mu iztekla po sezoni, a je že večkrat izrazil željo, da bi ostal na Old Traffordu. Finančnih podrobnosti sodelovanja do konca sezone 2019/20 klub ni razkril. Pri Unitedu 33-letnik igra od leta 2011, ko je prestopil iz Aston Ville; nastopil je na 227 tekmah, dosegel 17 golov in osvojil tudi naslova v Premier ligi in Evropski ligi. V tej sezoni je nastopil na 25 tekmah in dosegel en gol.

Pred povratno tekmo še srečanji s Chelseajem in Liverpoolom
Pred povratno tekmo 6. marca bo United 24. februarja gostil še derbi Premier lige proti Liverpoolu, ki je v najboljšem položaju v prvenstvu. Še pred to tekmo je naslednji ponedeljek na Stamford Bridgeu na sporedu osmina finala Pokala FA proti Chelseaju. To bodo velike preizkušnje za Solskjaerja.

Številni novinarji in poznavalci dogajanja so prepričani, da bodo te tekme pokazale, ali bo Norvežan maja dobil dolgoročno pogodbo na klopi vragov. "Še nekaj časa je do konca sezone. Preveč enostavno je zdaj govoriti o tem, saj se lahko zgodi še ogromno stvari," je poudaril Solskjaer, ki si je žreb ogledal s sinom Noahom in niti slučajno si ni mislil, da bo dva dni zatem postal glavni trener Uniteda.

Angel di Maria se vrača na Old Trafford. Za Manchester United je igral v sezoni 2014/15. Podpisal je petletno pogodbo, a se ni znašel in odšel je v Pariz. Odškodnina je znašala 44 milijonov britanskih funtov. Foto: Reuters
Angel di Maria se vrača na Old Trafford. Za Manchester United je igral v sezoni 2014/15. Podpisal je petletno pogodbo, a se ni znašel in odšel je v Pariz. Odškodnina je znašala 44 milijonov britanskih funtov. Foto: Reuters

Manjkala bosta Cavani in Neymar
Parižani imajo ogromno prednost v prvenstvu, a v zadnjih tednih ne blestijo. Prejšnjo nedeljo so izgubili prvič v letošnji sezoni, Lyon je bil boljši z 2:1. V soboto so premagali Bordeaux z 1:0. Edinson Cavani, ki je odločil tekmo na Parku princev v 42. minuti z bele točke, je tik pred koncem prvega polčasa zapustil igrišče s poškodbo desne noge. Sijajni napadalec bo zelo manjkal, prav tako seveda tudi Neymar, ki zaradi poškodbe stopala še kar nekaj časa ne bo na zelenicah. Tudi branilec Thomas Meunier po pretresu možganov ni pripravljen.

Tuchel: To je eden najtežjih izzivov sezone
"Navajeni smo na napadalno igro. Težko je spremeniti sistem. Vsekakor se pripravljamo tudi na obrambno igro, saj pričakujem zelo pogumno igro Manchestra, ki ima odlične napadalce in veliko samozavesti. Na Old Traffordu želimo zadeti. Pod vodstvom Solskjaerja so se stvari popolnoma spremenile. Dosegajo zelo veliko golov. To je eden izmed najtežjih izzivov sezone. Na 180 minut gledam s stališča 50-50, a jutri gostujemo, zato nismo favoriti," je dejal trener Parižanov Thomas Tuchel.

Di Francesco: Velika priložnost, da obrnemo potek sezone v pravo smer
Na drugi torkovi tekmi bo Roma gostila Porto, ki ne pozna poraza vse od oktobra. Rimljani so pred dvema tednoma izpadli iz italijanskega pokala po polomu proti Fiorentini (1:7). V prvenstvu so šele na šestem mestu.

"Ta tekma je velika priložnost, da obrnemo potek sezone v pravo smer z odlično predstavo. Ključno je, da ne prejmemo zadetka. Poudarek bo na obrambi," je pojasnil Eusebio Di Francesco.

Trener Porta Sergio Conceicao ima lepe spomine na Rim, za Lazio je igral med letoma 1998 in 2000 in v sezoni 2003/04: "Na obeh tekmah moramo prikazati vrhunsko predstavo. Ko se vračam na Olimpico, imam vedno posebne spomine. Z Laziem smo osvojili številne lovorike. To bo zagotovo čustvena vrnitev."

Avgusta 2016 sta se ekipi srečali v zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov. Na stadionu Dragao je bilo 1:1, Porto pa je v Rimu zmagal kar s 3:0.

Osmina finala, torek ob 21.00:
MANCHESTER UNITED - PARIS SG

Verjetni postavi:

Manchester United: De Gea, Young, Lindelöf, Jones, Shaw, Herrera, Matić, Pogba, Lingard, Rashford, Martial.

Paris SG: Buffon, Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Juan Bernat, Dani Alves, Marquinhos, Verratti, di María, Draxler, Mbappe.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)


ROMA - PORTO

Verjetni postavi:

Roma: Mirante, Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov, Pellegrini, De Rossi, Cristante, Zaniolo, Džeko, El Shaarawy.

Porto: Casillas; Eder Militao, Filipe, Pepe, Alex Telles, Danilo, Herrera, Oliver Torres; Otavio, Soares, Brahimi.

Sodnik: Danny Makkelie (Nizozemska)

Povratni tekmi bosta 6. marca.


Sreda ob 21.00:
TOTTENHAM - BORUSSIA DORTMUND
AJAX - REAL MADRID
Povratni tekmi bosta 5. marca.


Torek, 19. februarja, ob 21.00:
LYON - BARCELONA
LIVERPOOL - BAYERN
Povratni tekmi bosta 13. marca.

Sreda, 20. februarja, ob 21.00:
SCHALKE - MANCHESTER CITY
ATLETICO MADRID - JUVENTUS
Povratni tekmi bosta 12. marca.