Ob 18.00 vas vabimo, da se nam pridružite in vadite doma.

Če je vaja za vas prelahka, in niste dovolj zadihani, izberete težjo vajo. Foto: MMC RTV SLO
Če je vaja za vas prelahka, in niste dovolj zadihani, izberete težjo vajo. Foto: MMC RTV SLO

Navodila za pravilno izvajanje:
1. Tečete na mestu, roke sproščeno sledijo gibanju nog. To izvajate 30 sekund. Po Borgovi lestvici, ki jo vidite v desnem kotu, vam mora vaja predstavljati srednji napor, torej 13. ali 14. stopnjo. To pomeni, da je vaša zadihanost taka, da lahko tvorite le posamezne kratke stavke ali besede. Če je vaja za vas prelahka, in niste dovolj zadihani, izberete težjo vajo.

2. Vajo otežite s tem, da med tekom višje dvigujete kolena. Roke še vedno sproščeno sledijo gibanju nog. Če tudi pri tej vaji ne postanete dovolj zadihani in ste še vedno sposobni zraven peti ali govoriti daljše stavke, potem izberete naslednjo vajo.

3. Med tekom z visokim dviganjem kolen premikate roke iz priročenja v odročenje. Roke so iztegnjene, palce ob dvigu obrnemo navzgor. Ramen ne dvigujete.

Ko izberete pravo težavnost vaje, naredite 10 nizov, ki trajajo po 30 sekund. Med nizi ne počivate, ampak korakate na mestu 30 sekund. V tem času je občutenje napora med 11. in 12. stopnjo, kar pomeni nizek napor po Borgovi lestvici.