Nick Kyrgios je po drugem nizu odšel proti slačilnici, razbil dva loparja in se vrnil na igrišče. Foto: Youtube
Nick Kyrgios je po drugem nizu odšel proti slačilnici, razbil dva loparja in se vrnil na igrišče. Foto: Youtube

Rus je zmagal s 6:7, 7:6 in 6:2. Avstralčeve težave so se začele po koncu drugega niza. Ob zmagi v podaljšani igri bi se prebil v osmino finala, a tie-break je izgubil na štiri, kar ga je očitno razkačilo.

ATP-jeva globa 120 tisoč evrov, možen tudi še suspenz

Združenje teniških profesionalnih profesionalcev (ATP) je Nicka Kyrgiosa za izpad kaznovalo z globo v višini 120 tisoč evrov. ATP je sporočilo, da visoka kazen zajema globe zaradi metanja žogic, nedovoljenega odhoda z igrišča, glasnega preklinjanja in nešportnega vedenje med dvobojem z Rusom Karanom Hačanovom. Poleg tega je Kyrgios prejel tudi opozorilo, da ga po koncu celotne preiskave lahko doleti še suspenz igranja.

"On je najslabši sodnik"
Jezil se je na sodnika Fergusa Murphyja. Na stolu je kričal: "On je najslabši sodnik. Vedno, ko mi sodi, sprejme kakšno neumno odločitev. Vedno." Še preden je 24-letnik končal svojo tirado, ga je Murphy kaznoval zaradi neprimernega vedenja.

Sorodna novica Rubljov izločil Wawrinko in bo v osmini finala izzval Federerja

Nato je prosil za odhod na stranišče, kamere pa so ga ujele, kako je na hodniku razbil dva loparja. Kyrgios se je vrnil na igrišče, a se je usedel in pripravljal lopar. Sodnik ga je opomnil, da nima časa za ta opravek. Kyrgios je stopil na igrišče in popravljal lopar, ko ga je Murphy znova opozoril. "Naj servira, tu sem," je v svojem slogu govoril Kyrgios.

Hačanov: "Je zelo nadarjen, a ..."
To ga je očitno strašno razjezilo, saj je v zadnjem nizu osvojil le še dve igri. Hačanov je po zmagi ocenil: "Brez dvoma je zelo nadarjen, a včasih v glavi nima vsega na svojem mestu." Kyrgios je bil zaradi svojega vedenja večkrat kaznovan. Njegovi prepiri s sodniki so stalnica, prav sodnik Murphy ga je večkrat kaznoval.