Hokejisti Olimpije so dobili prvo pripravljalno tekmo.
Hokejisti Olimpije so dobili prvo pripravljalno tekmo.

Zmaji so sredi težkih priprav. Prejšnje dni so po dvakrat na dan vadili na ledu in opravili še po dva suha treninga. To se je tudi poznalo na današnji tekmi v Tivoliju, ploščka jim tudi iz najugodnejših položajev ni uspelo potisniti v mrežo.

V 18. minuti je mrežo Madžarov z natančnim strelom po dobljenem sodniškem metu načel Luka Zorko. Sašo Rajsar je po pol ure igre povišal na 2:0. Keegan Dansereau je v 35. minuti znižal. Končni izid je osem minut pred koncem postavil Mark Sever, ki je bil najspretnejši pred vrati Madžarov in je odbiti plošček pospravil v mrežo.

Razmerje v strelih na vrata je bilo kar 48:17 za Olimpijo. Naslednji teden zmaje čaka Poletna liga na Bledu, od 4. do 7. septembra pa še Pokal Slovenije v Kranju. Alpsko ligo bodo začeli 14. septembra v Tivoliju proti drugi ekipi celovškega KAC-a.

Manjka še pozitivni egoizem pred vrati
"Zadovoljen sem bil s prvo tretjino. Igralce sem pohvalil, pa smo nato v drugi tretjini popustili. Večkrat se bomo morali odločati za strele. Manjka tistega pozitivnega egoizma. Nekajkrat smo bili sami pred vrati, pa smo raje podajali, namesto da bi streljali na vrata. Tekma je dober kazalnik in zdaj vemo, kaj bo še treba popraviti. Led v Tivoliju poleti ni pravi in plošček se je nekajkrat odbil prek palice. Že jutri v Beljaku bo vsaka napaka kaznovana, saj je tekmec iz Lige Ebel zelo močan," je pojasnil trener Jure Vnuk.

Jure Vnuk je lani izgubil le en derbi proti Jeseničanom. Pričakuje, da bo mlada ekipa železarjev letos nevarnejša. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Vnuk je lani izgubil le en derbi proti Jeseničanom. Pričakuje, da bo mlada ekipa železarjev letos nevarnejša. Foto: www.alesfevzer.com

Vnuk bi pokalno tekmovanje raje igral v Celju
Strateg Ljubljančanov ni navdušen, da bo pokalno tekmovanje drugič zapored v Kranju: "Pokal je na žalost znova v Kranju. Precej raje bi igrali v Celju. Začuden sem bil, ko sem izvedel, da je pokalno tekmovanje znova v Kranju, kjer je bilo lansko sezono veliko težav z ledom, rolba se je pokvarila, megla je bila. Igrišče ni primerno za tako tekmovanje. V pokalu moramo biti v pravi formi. Nič drugega kot obramba naslova nas ne zanima. Naš glavni cilj na začetku je celinski pokal v Rittnu, kjer želimo napredovati."

Mlada jeseniška ekipa bo zelo nevarna
Glavni tekmec Olimpije so tradicionalno Jeseničani. Lani so v Podmežakli stavili na tuje okrepitve, letos pa ima novi trener Mitja Šivic na voljo le domače igralce.

"Jeseničani stavijo le na slovenske igralce in tega se kar malce bojim. Pri tujcih nikoli ne veš, kaj boš dobil. Jeseniško hokejsko šolo dobro poznam, zares je dobra. Mlada ekipa bo zelo nevarna. Prepričan sem, da bo precej nevarnejša od njihove lanske. Zelo jih spoštujem in se zavedam, da ne bomo na lahek način prišli do pokala. Igralce sem že opozoril na to. Mislim, da jih še nisem prepričal in malce me skrbi. Od vseh fantov pričakujem več na naslednjih tekmah," je še dodal Vnuk.


Pripravljalna tekma:
SŽ OLIMPIJA - DUNAUJVAROSI ACELBIKAK
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Zorko 18., Rajsar 29., Sever 52.; Dansereau 35.