Lindsey Vonn v nedeljo v Cortini ni mogla zadrževati solza. V svetovnem pokalu ima skupaj 82 zmag. Foto: EPA
Lindsey Vonn v nedeljo v Cortini ni mogla zadrževati solza. V svetovnem pokalu ima skupaj 82 zmag. Foto: EPA

34-letna Vonnova je v Cortini na smukih zasedla 15. in 9. mesto, v superveleslalomu pa je odstopila. V ciljno areno je prismučala v solzah in v prvih zelo čustvenih izjavah omenjala celo možnost upokojitve.

Zdaj se je oglasila na Twitterju in pojasnila, kaj je vzrok bolečin v njenem kolenu. "Po veliko terapijah in razmisleku smo ugotovili, da je za to kriva poškodba živca v nogi. Ta se je najverjetneje zgodila na zadnjem skoku na prvem treningu smuka. Po tistem treningu je bolečina postajala iz dneva v dan hujša, v nedeljo pa sem v spodnjem delu noge čutila najhujše bolečine. Zdaj, ko vemo, kaj je narobe, želimo to pozdraviti. Do zdaj še nismo našli rešitve. Kljub temu še naprej upam, da nam bo uspelo. Grem iz dneva v dan in videli bomo, kaj se bo zgodilo. Vem, da se moja kariera morda ne bo končala tako, kot sem si želela, toda če bom imela priložnost, jo bom zgrabila. Hvala za vso podporo, ki ste mi jo pokazali, pomaga mi, da grem naprej."

Vonnova je ob vrnitvi v svetovni pokal načrtovala tudi nastop na svetovnem prvenstvu februarja v Areju, tekmovalno pot pa je želela skleniti konec koledarskega leta v Lake Louisu, kjer je zmagala kar 18-krat. Ali jo bomo videli na štartu ali ne, ostaja nejasno.

Lindsay Vonn v Cortini ni šlo po načrtih