Po neverjetni drami je Petra Majdič v Vancouvru izpolnila veliko željo in osvojila olimpijsko medaljo. Foto: STA
Po neverjetni drami je Petra Majdič v Vancouvru izpolnila veliko željo in osvojila olimpijsko medaljo. Foto: STA

Tako je za Petro Majdič pred Vancouvrom 2010 molil župnik Pavle Juhant. Slovenski tekaški šampionki je tudi prerokoval olimpijsko medaljo: "Bronasto ti garantiram, več bo težko." In res, Majdičeva je leta 2010 po neverjetni drami, ko je tik pred kvalifikacijami padla v jarek in se poškodovala, šprintersko olimpijsko preizkušnjo končala na tretjem mestu.

Petra Majdič je bila gostja oddaje Dobra ura na TV Slovenija. Ob njej je bil najboljši slovenski atlet Primož Kozmus. Glavna tema: ali verjamejo v sile energije, ki so močnejše od misli.

"V življenju ni časa za slabe misli. Treba je razmišljati pozitivno in tudi v slabih stvareh najti nekaj dobrega in določen smisel," je povedal Kozmus, letos srebrn na olimpijskih igrah v Londonu, pred štirimi leti pa olimpijski prvak v Pekingu.

Petra Majdič je podoživela olimpijsko dramo: "Župnik Pavle mi je res napovedal bronasto medaljo, jaz pa sem se upirala, da hočem zlato. Na tekmi v Vancouvru nas je spremljal zdravnik iz Nemčije, zelo veren. Teden pred tekmo je sanjal, da prihajam proti cilju in vodim, potem pa me tekmice prehitevajo. Nato je začel dvakrat na dan hoditi v cerkev. Moj trener je noč pred tekmo sanjal isto, le da v teh sanjah nisem prišel do cilja. Jaz sem bila tisto jutro nenormlno mirna in sem si rekla: ali bom z lahkoto zmagala ali pa se nekaj pripravlja. Očitno sem bila pripravljena na vse skupaj.

Kozmus in Majdičeva gosta oddaje Dobra ura
Kozmus in Majdičeva gosta oddaje Dobra ura