Quentin Fillon Maillet je slavil deseto zmago kariere v svetovnem pokalu. Foto: EPA
Quentin Fillon Maillet je slavil deseto zmago kariere v svetovnem pokalu. Foto: EPA

Fak je moral na prvem strelskem postanku enkrat v kazenski krog, pri drugem streljanju pa je zadel vseh pet tarč. V svojih najboljših letih se je tudi z enim zgrešenim strelom boril za visoke uvrstitve, zdaj pa je njegova tekaška forma preslaba. Njegov zaostanek je bil na koncu minuto in 22 sekund.

"Ne morem reči, da sem zadovoljen, ampak je pa vsaj po mojih občutkih precej bolje kot tisto, kar se je zgodilo prejšnji teden v Oberhofu na zasledovalni tekmi. Samo upam, da si bom nekako opomogel in bom iz tekmo v tekmo boljši. Trenutno situacija, v kateri se nahajam, ni ravno hvaležna. Sem prvi, ki bi rad videl, da se vse spremeni na boljše in da bi lahko tekmoval na ravni, za katero mislim, da sem sposoben," je povedal Fak.

Tudi preostali Slovenci na šestem od devetih sprintov sezone niso blesteli in se nihče ni uvrstil na zasledovalno tekmo. Alex Cisar je bil 66., Miha Dovžan 81., Lovro Planko 87. in Klemen Bauer (na prvem strelskem postanku je zgrešil kar štiri tarče) 97.

Jakov Fak ne more biti zadovoljen s svojim današnjim nastopom. Tekaška forma je daleč od optimalne. Foto: www.alesfevzer.com
Jakov Fak ne more biti zadovoljen s svojim današnjim nastopom. Tekaška forma je daleč od optimalne. Foto: www.alesfevzer.com

Quentin Fillon Maillet, vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, je v sončnem vremenu (vetra ni bilo) za četrto zmago sezone in deseto kariere prikazal brezhiben strelski in tudi tekaški nastop: "Rad tekmujem v Ruhpoldingu, kjer sem se pred osmimi leti tudi prvič uvrstil na zmagovalni oder. Današnji nastop je bil odličen, vesel sem predvsem tega, da mi je prvič uspel sprinterski nastop brez zgrešenega strela."

Zmago francoskega biatlonca je ogrožal Nemec Benedikt Doll (s številko 63 je nastopil precej za Fillon Mailletom), ki pa mu je na koncu zmanjkalo sedem sekund. Tretje mesto je z nekaj več kot pol minute zaostanka osvojil Belorus Anton Smolski.

V Ruhpoldingu ni Norvežanov, ki so ostali doma in se pripravljajo na olimpijske igre.

Na Bavarskem sta konec tedna na sporedu še obe štafeti in v nedeljo zasledovalni tekmi.

Sprint (M):                          * 
 1. Q. FILLON MAILLET  FRA 23:23,7  (0)
 2. B. DOLL            NEM    +7,2  (0)
 3. A. SMOLSKI         BLR    32,1  (1)
 4. V. STROLIA         LIT    33,6  (0)
 5. T. SEPPALA         FIN    41,9  (0)
...                                    
39. J. FAK             SLO  1:22,2  (1)
Svetovni pokal skupno (12/22):        
 1. Q. FILLON-MAILLET   FRA        521
 2. E. JACQUELIN        FRA        449
 3. S. SAMUELSSON       ŠVE        448
 4. T. BOE              NOR        404
 5. V.-S. CHRISTIANSEN  NOR        379
...                                   
44. J. FAK              SLO         65
74. M. DOVŽAN           SLO         15
79. K. BAUER            SLO         12
Slovenski biatlonci v skromni formi