Matija Pleško je prejšnji teden na klopi zamenjal Andreja Urnauta. Foto: www.alesfevzer.com
Matija Pleško je prejšnji teden na klopi zamenjal Andreja Urnauta. Foto: www.alesfevzer.com

Srečanje za slovenske prvake, ki so že ostali brez možnosti za napredovanje, ni imelo velikega rezultatskega pomena. Ljubljančanom tako tudi sprememba trenerja, Andreja Urnauta je prejšnji teden zamenjal Matija Pleško, ni prinesla pravega pozitivnega rezultatskega premika. Zdaj imajo dve točki in bodo tako v skupini C zasedli zadnje mesto.

Ustrašili se fantje niso. Želja v njih je bila tako velika kot moja, je pa res, da bi se lahko skrajšani peti niz odvil tudi v našo korist. Imeli smo tudi dva v narekovajih neumna asa, ko pa si enkrat tako daleč zadaj, se malokrat zgodi, da se vrneš. Igralci so verjeli do konca, a s tako dobro ekipo in trenerjem tekme ni bilo mogoče obrniti v našo korist. Sicer pa sem sam raje igralec kot trener, po duši sem igralec. Prišlo je do zamenjave, iz tega ne bi delal cirkusa. Pomembna je ekipa, jaz pa sem tisti, ki opravlja to funkcijo. Je pa drugačna perspektiva in tudi drugačni občutki med tekmo.

Matija Pleško

Ljubljančani, ki so prvo medsebojno tekmo v Nemčiji izgubili z 0:3, so dobro začeli. Dolgo si nobena ekipa ni priigrala več kot dveh točk prednosti. Uroš Pavlović je poskrbel za nekaj odličnih servisov, po kateri je njegova ekipa prišla do vodstva 23:18, ki ga ni zapravila. Tudi drugi niz se je začel po željah gostiteljev. Dolgo so bili v prednosti, po točki Timofija Polujana so vodili z 12:9, toda nato so se začele težave s sprejemom, z asom so gosti tekmece na 15. točki ujeli. ACH je še nekajkrat prišel v vodstvo, zadnjič je bil rezultat izenačen pri izidu 19:19. Friedrichshafen je nato povedel za tri točke, tako prednost pa je imel tudi na koncu niza.

Gostitelji so dobro začeli tudi tretji niz, na začetku so vodili že s štirimi točkami prednosti. A nato so začeli popuščati, predvsem pri sprejemu. Tekmec jih je ujel na 13. točki, po izidu 16:18 pa niso več osvojili točke. ACH je v četrtem nizu stabiliziral svojo igro, odločilne trenutke pa uprizoril po izidu 16:16, ko je na servis prišel Andrija Vilimanović. S štirimi zaporednimi točkami so ušli, Nemci so se še približali na 22:23, toda Polujan je vendarle priboril zaključno žogo, ki so jo takoj tudi izkoristili. To pa je bilo tudi vse, kar so gledalcem v Tivoliju pokazali. V skrajšanem petem nizu so že na začetku zaostali z 0:3 in 1:5, nato pa pravega lova niso uprizorili.

ACH Volley popustil v odločilnem nizu

ACH bo tekmovanje v Ligi prvakov končal v sredo, 27. februarja, ko bo gostil francoski Chaumont.


SKUPINA C, 5. krog:
ACH VOLLEY - FRIEDRICHSHAFEN
2:3 (21, -22, -16, 22, -7)

ACH Volley: Kovačič, Purič, Pavlović 9, Satler, Brulec 1, Đirlić 12, Okroglič 1, Mantha 2, Vilimanović, Pokeršnik 9, Videčnik 10, Polujan 21.

Friedrichshafen: Boladz 20, Späth-Westerholt 5, Takvam 11, Sesennhaimer 6, Aciobanitei 13, Protopsaltis, Janouch, Collin 1, Malescha 1, Günthör 14, Steuerwald, Petraš 3, Redwitz 5.

CHAUMONT - ZENIT ST. PETERBURG
2:3 (-24, 13, -19, 17, -18)

Vrstni red: Zenit 12, Chaumont 10, Friedrichshafen 6, ACH Volley 2 točki.