Ljubljančani so se zavedali, da nimajo več nobenih možnosti za preboj iz skupine, želeli pa so popraviti dosedanji izkupiček, ko so edini točki doslej dobili na domačih tekmah, ob porazih s Friedrichshafnom in Zenitom z 2:3.

Evropska sezona je za Ljubljančane končana, čakajo pa jih še mednarodni nastopi v Srednjeevropski ligi, kjer so do končnice prišli s prvim mestom v rednem delu, in državno prvenstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Evropska sezona je za Ljubljančane končana, čakajo pa jih še mednarodni nastopi v Srednjeevropski ligi, kjer so do končnice prišli s prvim mestom v rednem delu, in državno prvenstvo. Foto: www.alesfevzer.com

Odločilen je bil tretji niz. Zlomilo se je na servis drugega podajalca francoske ekipe in tu bi mi morali pobegniti v nizu, ostali pa smo zadaj. To je vplivalo na igralce, imeli so nekaj divjih obramb in to nam je vzelo zanos, mi pa smo padli v črno luknjo. Osebno sem od sezone pričakoval več. Zdaj nas je udarila realnost. Ne bomo se skrivali, imeli smo možnosti, vse je bilo na nas, a smo spet počepnili. Morda je preveč na ramenih mladih in tistih, ki so vlečni konji v klubu ... Želja je bila prisotna, tu ni dvoma, realnost pa je, da nimamo zmage in le dve točki na računu.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja

Chaumont se je resno potegoval za napredovanje v četrtfinale, zato je bilo pričakovati zelo resen pristop. To se je v uvodnem nizu tudi uresničilo, domači so bili sicer dolgo povsem enakovredni (do izida 12:12). Potem so si Francozi prvič priigrali dve točki naskoka, ga po nekaj napakah domačih in z odličnim blokom še povečali in po 14:18 so se Ljubljančani znašli v težavah. Razlika se je nato še povečala, tudi zaradi napak domačih, ki so grešili tudi pri servisih, gostje pa so imeli odličen napad za zmago v prvem nizu s 25:17.

V nadaljevanju so odbojkarji ACH Volleyja zaigrali bolj zbrano, stekla je igra v bloku in sad takšne igre sta bila tudi dober uvod in vodstvo z 12:9. Tokrat so Francozi skušali z minuto odmora spremeniti potek dvoboja, a so Ljubljančani dolgo obdržali točko ali dve prednosti. Izid 18:17 je napovedal tesen razplet, gostje so domače dvakrat ujeli (21:21, 23:23), potem pa so sodniki po ogledu posnetka dosodili dotik Chaumontu v bloku, vodstva 24:23 pa domači niso zapravili.

Začetek tretjega niza ni potekal po željah domačih; zaostanek 2:6 je trenerja Matijo Pleška prisil v hitro minuto odmora, po kateri so se sicer približali na 5:6, to pa je bil tudi najtesnejši izid v tem nizu. Pozneje so gostje stopili na plin, na hitro nanizali nekaj točk in povedli že z 18:10. Niti igre so trdno držali v svojih rokah in domačim do konca niza dovolili le še pet točk.

Nič boljši ni bil začetek četrtega; po 0:4 je Pleško spet hitro zbral svoje igralce, toda ni pomagalo. Francozi so se razigrali, domačim pa prvo točko dovolili šele pri 1:6. Pozneje je bila igra enakovrednejša, vendar so prednost z začetka gostje znali zadržati. Na koncu so tako brez večjih težav zmagali tudi v tem nizu in skupno s 3:1.

LIGA PRVAKOV (M)
SKUPINA C, 6. krog

ACH VOLLEY - CHAUMONT
1:3 (-17, 23, -15, -16)

ACH Volley: Kovačič, Purić 3, Pavlovič 6, Satler, Brulec 1, Đirlić 12, Okroglič 4, Mantha 5, Vilimanović 1, Pokeršnik 8, Videčnik 5, Poluian 9.

Chaumont: Atanasov 18, Westkeith, Bannblair, Geiler 1, Saeta 1, Ben Tara 9, Patak 10, Fernandez Valcarcel 7, Winkelmuller 10, Repak, Averill 17, Rodriguez 1, Morillon.

ZENIT ST. PETERBURG - FRIEDRICHSHAFEN
3:0 (22, 22, 22)

Vrstni red: Zenit 15, Chaumont 13, Friedrichshafen 6, ACH Volley 2 točki.


Goričanke še niso rekle zadnje besede
Odbojkarice GEN-I Volleyja pa so naprvi polfinalni tekmi pokala challenge doma izgubile proti turški ekipi Aydin BBSK z 2:3.

Odbojkarice GEN-I Volleyja so v soboto potrdile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva, danes pa odigrale prvo polfinalno tekmo evropskega pokala challenge. Že sama uvrstitev med štiri ekipe omenjenega tekmovanja je eden večjih klubskih uspehov slovenske odbojke, sodeč po prvi tekmi pa je pred Goričankami zelo težka naloga, če želijo svoj evropski pohod še nadaljevati. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarice GEN-I Volleyja so v soboto potrdile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva, danes pa odigrale prvo polfinalno tekmo evropskega pokala challenge. Že sama uvrstitev med štiri ekipe omenjenega tekmovanja je eden večjih klubskih uspehov slovenske odbojke, sodeč po prvi tekmi pa je pred Goričankami zelo težka naloga, če želijo svoj evropski pohod še nadaljevati. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi niz je sicer gladko pripadel domačinkam, ki so takoj zagospodarile na svojem igrišču. Povedle so s 4:0, ob prvem tehničnem odmoru vodile z dvema točkama, vmes dopustile gostjam, da so se približale (12:13), a ob drugem tehničnem odmoru spet vodile s 16:12. Prednost so ohranile pred končnico in niz dobile s 25:19.

A se jim je nato ustavilo oziroma so njihove tekmice zaigrale bolje. Niz je bil zelo izenačen, ekipi sta večino časa izmenično osvajali točke, na koncu pa so igralke Aybina izkoristile že svojo prvo zaključno žogo, kar pred tem domačim ni uspelo.

Začetek tretjega niza je pripadel GEN-I Volleyju, ki je ob prvem tehničnem odmoru imel prednost treh točk in vodil do 18. točke, ko je Aybin izenačil. Turkinje so povedle s 23:22 in prednosti niso več izpustile iz rok.

V četrtem nizu so domače morale zaigrati na vse ali nič. Aydin je povedel s 4:0 in vodil do 12:11, ko so vajeti igre v svoje roke vzele goriške strele. Pri 20:14 je že bilo jasno, da bodo gledalci v Novi Gorici spremljali peti niz.

V njem so prevladovale gostje, ki so hitro povedle s 6:1. Domačim na manj kot pet točk zaostanka ni uspelo priti in po dobrih dveh urah so se zmage veselile Turkinje.

Povratna tekma bo v sredo, 6. marca.

POKAL CHALLENGE (Ž)
POLFINALE, prva tekma

GEN-I VOLLEY - AYDIN (TUR)
2:3 (19, -25, -23, 16, -8)

GEN-I Volley: Kovačić 7, T. Blažič, Ferlinc, Zbičajnik, Perić 3, Zaplotnik, Lucas 2, Velikonja Grbac 12, Kolbl, P. Blažič, Lipicer Samec 14, Zampedri, Grudina 12, Ščuka 21.

Aydin BBSK: Martinez 11, Kasapoglu, Gonzalez Lopez 14, Durukan, Nikolova 13, Akyaldiz 1, Turkkan, Demirhan 1, Dal, Özbek 1, Sazlidere, Ural, Düzceler2, Martinez 24.

Povratna tekma bo v sredo, 6. marca, ob 17.00.