Odbojkarji Calcita so želeli v finalni seriji izid v zmagah izenačiti na 1:1, kar bi obetalo napeto nadaljevanje, tako pa imajo zelo malo možnosti, da bi lahko ogrozili nov naslov ACH-ja. Foto: BoBo
Odbojkarji Calcita so želeli v finalni seriji izid v zmagah izenačiti na 1:1, kar bi obetalo napeto nadaljevanje, tako pa imajo zelo malo možnosti, da bi lahko ogrozili nov naslov ACH-ja. Foto: BoBo

Potem ko je bilo na prvi tekmi finala izjemno napeto in je ACH zmagal s 3:2, je bilo pričakovati, da bo tudi druga tekma izenačena, kar pa se ni zgodilo. Kamničani so bili enakovredni le v prvem nizu, nato pa so gostje povsem prevladovali in okrog 800 gledalcev je moralo priznati, da Calcit tokrat nima možnosti za presenečenje.

ACH je le še zmago oddaljen od 16. naslova prvakov. Foto: BoBo
ACH je le še zmago oddaljen od 16. naslova prvakov. Foto: BoBo

Prvi niz se je končal na 23. Bilo je zelo izenačeno, do izida 18:18 nobena ekipa ni povedla za dve točki. Šele v končnici je ACH po uspešnem napadu Jorija Manthe prvič pobegnil na tri točke razlike (21:24) in izkoristil tretjo zaključno žogo. Za odločilno točko je bil spet zaslužen Kanadčan Mantha.

V drugem nizu je ljubljanska ekipa silovito pritisnila in z raznoliko igro povedla s 3:6 in z razpoloženim korektorjem Petrom Đirlićem na servisu ušla na 3:11, kar je bilo dovolj za mirno nadaljevanje niza in zmago s 17:25. Po manj kot uri igre je bilo tako že 0:2.

Tudi v tretjem nizu trener kamniške ekipe Aleš Hribar ni našel pravega recepta, kako ustaviti nalet ACH-ja. Ta je dobil uvodne tri točke in povedel s 3:12. Priboril si je kar šest zaključnih žog in izkoristil drugo.

Naslednja tekma bo v četrtek v Tivoliju, ACH bi z zmago že postal državni prvak.


Matija Pleško:
Matija Pleško: "Ko enkrat pridemo do razlike, nas je v Sloveniji težko uloviti in premagati. No, tudi to se tu in tam dogaja, ampak bolj zaradi nas samih." Foto: BoBo

Matija Pleško, trener ACH-ja Volleyja: "Rezultat je običajno odvisen od tega, koliko ti nasprotnik dovoli igrati in koliko si zaradi tega sam razigran. V prvem nizu smo se 'tipali', to smo si tudi želeli, in razmišljali o vsaki naslednji točki, predvsem pa nismo zaspali tako kot na prvi tekmi pri vodstvu z 12:4 v četrtem nizu. Takrat smo si marsikaj privoščili in tekmo zakomplicirali. Danes smo se na ta račun skušali bolj zbrati, prvi niz je bil takšen, potem pa se je še enkrat pokazalo, da ko enkrat pridemo do razlike, nas je v Sloveniji težko uloviti in premagati. No, tudi to se tu in tam dogaja, ampak bolj zaradi nas samih."

Aleš Hribar, trener Calcita Volleyja: "Prvi niz se je igral točko za točko, Ljubljančani niso našli pravega ritma, veliko napak so naredili na svoj servis, vendar tudi mi, toda že v prvem nizu smo naredili preveč napak na 'lahkih' žogah. Imeli smo slabe podaje, slabe odločitve. Če želiš premagati ACH, moraš biti v vseh elementih bistveno boljši, mi smo zatajili, posledično pa nam je padla samozavest za nadaljevanje tekme."

ACH Volley z odličnimi servisi do gladke zmage v Kamniku

Državno prvenstvo, finale, druga tekma:
CALCIT VOLLEY - ACH VOLLEY 0:2
0:3 (-23, -17, -19)

Calcit Volley: Hribar, Bregar 4, Golob, Jereb, Ratek 2, Vidmar 4, Babkov 13, Štalekar 6, Lakner, Kotnik 4, Štembergar Zupan 7, Ivković 2, Lazar.

ACH Volley: Kovačič, Purič 7, Pavlović, Satler, Brulec, Đirlić 13, Okroglič, Mantha 2, Vilimanović 3, Pokeršnik 11, Videčnik 3, Polujan 13.

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Tretja tekma bo v četrtek ob 18.00.