Slovenski odbojkarji bi prvič nastopili v Ligi narodov. Foto: EPA
Slovenski odbojkarji bi prvič nastopili v Ligi narodov. Foto: EPA

Slovenski odbojkarji bi v Ligi narodov nastopili prvič in bi se po svetovnem prvenstvu leta 2018 ponovno pomerili z vsemi najboljšimi reprezentancami sveta. Na Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) so odpoved lige, ki bi jo v začetku junija gostili v Ljubljani, pričakovali.

Vsi smo si zelo želeli, da bi Slovenija po vseh peripetijah in dokazovanju, da sodi med elito, vendarle zaigrala v družbi najboljših reprezentanc, a bomo morali na to še počakati. Glede tega res nimamo sreče, a tako je, zdravje je najpomembnejše. Verjamem, da bodo naši fantje dobili priložnost, da vendarle zaigrajo v tem elitnem tekmovanju, a moramo vsi skupaj najprej dobiti tekmo s koronavirusom.

Gregor Humerca, generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije

Humerca: Res nimamo sreče, a tako je
"Zveze, ki bi morale s svojimi reprezentancami v letošnji sezoni sodelovati v Ligi narodov, smo bile od izbruha pandemije koronavirusa ves čas v stiku z mednarodno zvezo. Sprva smo vse zveze potrdile predlog, da ligo prestavimo, v zadnjih tednih pa je že postalo jasno, da lige tokrat ne bomo spremljali," je pojasnil generalni sekretar OZS-ja Gregor Humerca. "Vsi smo si zelo želeli, da bi Slovenija po vseh peripetijah in dokazovanju, da sodi med elito, vendarle zaigrala v družbi najboljših reprezentanc, a bomo morali na to še počakati. Glede tega res nimamo sreče, a tako je, zdravje je najpomembnejše. Verjamem, da bodo naši fantje dobili priložnost, da vendarle zaigrajo v tem elitnem tekmovanju, a moramo vsi skupaj najprej dobiti tekmo s koronavirusom," je še dodal.

Graca: Čas pandemije predstavlja največje tveganje
"Liga narodov je globalno tekmovanje in čeprav sistem tekmovanja prinaša veliko zadovoljstva igralcem in gledalcem po vsem svetu, prav ta dobra stran lige v času pandemije predstavlja največje tveganje. Vsekakor bi bilo neprimerno, morda celo neodgovorno, da bi izpeljali tekmovanje, če ne bi mogli zagotoviti varnosti igralcev in drugih udeležencev, oziroma ne bi mogli organizirati na najvišji možni ravni," je dejal predsednik FIVB-a Ary Graca.