Lana Ščuka je pri Novogoričankah zbrala 13 točk. Foto: www.alesfevzer.com
Lana Ščuka je pri Novogoričankah zbrala 13 točk. Foto: www.alesfevzer.com

Primorke so na povratni tekmi slavile s 3:0 (18, 14, 20), na prvi tekmi v Švici je bilo prejšnji teden 3:1. S takim uspehom se do zdaj ne more pohvaliti nobena slovenska ženska ekipa.

Kot odlična okrepitev se je izkazala Isabel Kovačić, hči nekdanjega košarkarja Olimpije Emilia Kovačića, ki je pokazala najboljšo igro v novogoriškem dresu. Njeni servisi so za švicarske sprejemalke predstavljale prehudo oviro, Hrvatica je dosegla štiri ase.

Najučinkovitejša igralka tekme je bila s 14 točkami kapetanka Tina Lipicer Samec, točko manj je dosegla Lana Ščuka. Obe sta zelo dobro držali sprejem, ki je bil precej boljši, kot so ga imele tekmice.

Kamničanke še drugič izgubile proti Monzi

Četrta ekipa Serie A premočna
Manj uspešne so bile odbojkarice Calcit Volleyja, ki so pred domačimi gledalci še drugič izgubile proti Monzi. V Kamniku so Italijanke zmagale z 1:3 (–14, 23, –23, –22), na prvi tekmi v Monzi pa je bilo 3:0 za trenutno četrtouvrščeno ekipa Serie A.

"Danes je bila naša ekipa Ekipa z veliko začetnico. Za morebitno presenečenje bi morali biti boljši v ključnih trenutkih, morda je bila žoga v končnici tretjega niza celo v avtu, vendar je to težko ocenjevati. Ne glede na vse smo izpolnili cilj, ki smo si ga zadali pred tekmo. To pa je, da smo tekmo držali v negotovosti. Na koncu je prišla do izraza večja izkušenost italijanske ekipe," je bil kljub porazu zadovoljen trener Calcita Gregor Rozman.

Kamničani brez osvojenega niza
Odbojkarji Calcita so prav tako igrali proti Monzi in tudi oni izpadli. Doma so klonili z 0:3 (–25, –18, –23), na prvi tekmi pa je bila italijanska ekipa boljša s 3:1. Monza je v italijanskem prvenstvu na devetem mestu.

Kamničani so v povratno tekmo vstopili še dodatno oslabljeni, ob že tako odsotnih Maxsonu Pereiri, Mihi Bregarju in Sašu Štalekarju še brez Dmitrija Babkova in Timoteja Ratka.

"Zavedati se moramo, kakšna ekipa je bila na drugi strani mreže. Mislim, da smo se od Evrope poslovili častno in tudi nocoj nismo igrali slabo. Malce grenak priokus je zaradi končnice prvega niza, ki smo ga že imeli narejenega (imeli so dve zaključni žogi, op. a.), vendar se nam ni izšlo. Drugače pa fantom nimam česa očitati, je bilo pa pričakovati, da bodo boljši v bloku. Na našo smolo običajno v najmanj primernih trenutkih za nas. Me pa veseli, da smo bili boljši na sprejemu, kar je delno tudi zasluga naše dvorane," je dejal domači trener Aleš Hribar.

Pokal Challenge (Ž), četrtfinale, povratni tekmi

Calcit Volley - MONZA 0:3
1:3 (-14, 23, -23, -22)
Charuk 15, Kostić 14; Ortolani 18, Buijs in Bianchini po 12.

GEN-I VOLLEY - Schaffhausen (ŠVI) 3:1
3:0 (18, 14, 20)
Lipicer Samec 14, Ščuka 13, Kovačić 9; Lowak, Holaškova in Wagner po 7.


Pokal Challenge (M), četrtfinale, povratna tekma

Calcit Volley - MONZA
0:3 (-25, -18, -23) 1:3
Vidmar 16, Štembergar Zupan 13; Josifov, Buchegger in Plotnickij po 9.

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.