Odbojkarice Calcita se veselijo tretjega naslova v Srednjeevropski ligi. Foto: BoBo/Srdjan Živulović
Odbojkarice Calcita se veselijo tretjega naslova v Srednjeevropski ligi. Foto: BoBo/Srdjan Živulović

Po dveh nizih, ki sta bila sicer izenačena in odločena v končnici, je kazalo, da imajo Mariborčanke, štirikratne zmagovalke tega tekmovanja, stvari povsem pod nadzorom, toda sledil je mrk v tretjem nizu, po katerem si niso več opomogle. Težave so imele predvsem s kamniškim blokom, ki je bil najzaslužnejši za zmago, v blokih je bilo 19:7 v njihovo korist.

V napadu sta se pri zmagovalkah izkazali Olivera Kostić, dosegla je 24, in mlada Eva Zatković, ki je dosegla 20 točk. Ta je blestela v končnici, kot se je pozneje izkazalo, odločilnega, četrtega niza. Po vodstvu Mariborčank z 19:18, je dosegla nekaj točk v napadu, z njenim asom je kamniška ekipa povedla s 23:20, tega zaostanka pa Mariborčanke niso več nadoknadile.

So pa nadoknadile prvi večji zaostanek v tajbrejku, toda varovanke Gregorja Rozmana, pri katerih se je v drugem nizu poškodovala Nina Kotnik, so uprizorile nov nalet, na katerega pa Štajerke, ki so sicer v vsej tekmi dosegle 12 asov, Kamničanke osem, niso imele več odgovora, tako da ostajajo s štirimi naslovi v tem tekmovanju, v katerem niso zmagale že od sezone 2014/15.


Srednjeevropska liga (Ž), sklepni turnir

Nova Gorica, finale:
CALCIT VOLLEY – NOVA KBM BRANIK
3:2 (-22, -22, 14, 23, 9)

Tekma za 3. mesto:
JEDINSTVO BRČKO – GEN-I VOLLEY
3:1 (13, -21, 14, 25)