Ana Marija Vovk, ki je tri sezone igrala pri Novi KBM, se je izkazala za odlično okrepitev kamniškega kluba, dosegla je 10 točk. Foto: Klemen Brumec
Ana Marija Vovk, ki je tri sezone igrala pri Novi KBM, se je izkazala za odlično okrepitev kamniškega kluba, dosegla je 10 točk. Foto: Klemen Brumec

Uvod v sezono in hkrati tudi srednjeevropsko ligo Mevza je prinesel derbi pokalnih in državnih prvakinj, ki ga je v kamniški dvorani spremljalo skoraj 300 gledalcev. S 17 točkami je bila najučinkovitejša kapetanka Olivera Kostić. Kamničanke so tako svojemu trenerju Gregorju Rozmanu najlepše čestitale za rojstni dan in polepšale dan tudi pomočniku trenerja Danijelu Habjanu, ki se je po 16 letih spet vrnil h kamniškemu klubu.

Mariborčanke so se sicer izkazale z zelo dobrim sprejemom, odlična je bila predvsem Maja Pahor, vendar pa z izjemo Anite Sobočan in Ele Pintar, ki sta skupaj nanizali 27 točk, podajalki Nini Stojiljković ni uspelo razigrati preostalih soigralk. Na drugi strani mreže je imela novinka v ekipi Zala Zbičajnik (lani je z Gen I-jem igrala v finalu) na voljo več rešitev, saj so Ana Marija Vovk, Katja Mihalinec, Lucille Charuk in Olivera Kostić brez večjih težav prebijale mariborsko obrambo.

Olivera Kostić je bila s 17 točkami najučinkovitejša. Foto: Klemen Brumec
Olivera Kostić je bila s 17 točkami najučinkovitejša. Foto: Klemen Brumec

"Zaradi precejšnje nervoze se dekleta na začetku niso najbolje znašla, ko so se otresla pritiska, pa smo vse bolj prihajali v ritem in zaključevali napade, tudi na ne ravno idealen sprejem, in to je tisto, na čemer bomo morali graditi naprej. Verjamem, da lahko igramo bistveno bolje," je bil kljub gladki zmagi delno zadovoljen Gregor Rozman.

V prvem krogu so bile prepričljive tudi odbojkarice Gen-i Volleyja in ATK Grosuplja, Šempetrčanke pa so si na gostovanju v Kopru zmago zagotovile šele po razburljivi končnici petega niza.

DP (Ž), 1. KROG
CALCIT VOLLEY - NOVA KBM BRANIK
3:0 (24, 22, 20)
Calcit Volley: Zbičajnik, P, Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 9, Vovk 10, Brulec Kostić 17, Zatković, Janežič, Charuk 11, Jerala, Kaker 5.

Nova KBM Branik: Milošič, Košenina 4, Pahor, Dobaj, Bračko 8, Stojiljković 2, Šijanec, Kramberger, Sobočan 16, Ramić, Pintar 11, Galić 1, Lorber Fijok 9.

LUKA KOPER - SIP ŠEMPETER
2:3 (19, 20, -10, -18, -17)

GEN-I VOLLEY - FORMIS
3:0 (14, 21, 11)

ATK GROSUPLJE - ANKARAN
3:0 (19, 12, 23)

Le Salonit s popolnim izkupičkom
Po dveh krogih v moškem prvenstvu, v katerem v prvem delu tekmovanja ne spremljamo dveh najboljših ekip, ACH Volleyja Ljubljana in Calcit Volleyja, ki nastopata v Mevzi, so na vrhu lestvice odbojkarji Salonita Anhovo, ki prepričljivo zmagali nad Hočami in Šoštanjem Topolšico. Dvakrat je uspelo zmagati tudi Mariboru, proti Šoštanju in Krki.

V Novem mestu je skoraj 200 gledalcev videlo pet nizov, gostje so že imeli zaključno žogo za zmago s 3:1, a je sledil še razburljiv peti niz. K zmagi Maribora je kar 23 točk prispeval Rok Možič, 16 jih je dodal Aljoša Bogožalec, medtem ko je bil pri Krki s 23 točkami najbolj prodoren Martin Kosmina. "Celoten peti niz nam je uspelo igrati na visoki ravni, le v končnici smo nekoliko popustili. Na srečo so tekmeci zgrešili dva zelo pomembna začetna udarca in nam olajšali delo. Krki je treba čestitati za dobro igro, mi pa smo veseli nove zmage."

DP (M), 2. KROG
KRKA - MARIBOR
2:3 (17, -17, -20, 25, -13)

SALONIT ANHOVO - ŠOŠTANJ
3:0 (20, 13, 18)

ČRNUČE - HOČE
3:2 (20, -20, -23, 22, 13)

HIŠA NA KOLESIH - PANVITA POMGRAD
3:0 (23, 13, 22)

Vrstni red: Salonit 6, Maribor 5, Krka 4, Hiša na kolesih Triglav in Panvita Pongrad po 3, Črnuče 2, Hoče 1, Šoštanj 0.