Najbolj izenačen je bil uvodni niz, a so imeli ves čas prednost ljubljanski odbojkarji. Po servisu Uroša Pavlovića, ki je dosegel tudi as, ter po bloku Matica Videčnika so Kamničanom pobegnili za pet točk (9:4). Z asom Primoža Vidmarja so se jim kamniški odbojkarji približali na dve točki zaostanka (11:13), po napaki ACH Volleyja pa sta bili ekipi na 17. točki skupaj. Pred vstopom v končnico so državni prvaki spet prišli do treh točk prednosti (21:18), v napeti končnici pa je Jan Pokeršnik izkoristil drugo zaključno žogo.

Odbojkarji ACH Volleyja so se prebili v finale Srednjeevropske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so se prebili v finale Srednjeevropske lige. Foto: www.alesfevzer.com

V drugem nizu so Kamničani državnim prvakom sledili le v uvodu niza, toda po izidu 5:5 so z bloki ‒ kar tri je dosegel Uroš Pavlović ‒ Ljubljančani prišli do osmih točk prednosti (14:6), dokončno pa je usodo kamniške ekipe zapečatil Jure Okroglič, saj je ACH Volley povedel že z neulovljivih 20:9.

Tudi v tretjem nizu so imeli kamniški odbojkarji težave z učinkovitostjo v napadu, kjer niso imeli dovolj razpoloženih igralcev, tako da so si na servis Jureta Okrogliča Ljubljančani priigrali šest točk prednosti (10:4). Tekmeci so se jim še približali, Saša Štalekar je poskrbel za znižanje na 12:13, a preobrata ni bilo. Po dveh asih Petra Đirlića je bilo hitro 18:13 za ACH Volley, visoke prednosti pa ljubljanska ekipa ni več izpustila iz rok in je zasluženo prišla do zmage. Petar Đirlić je bil s 14 točkami najučinkovitejši pri ACH-ju.

Ljubljančani se bodo v finalu, ki bo v soboto ob 19.30, pomerili s Posojilnico Dob.

ODBOJKA
SREDNJEEVROPSKA LIGA (M)
ZAKLJUČNI TURNIR, Pliberk
POLFINALE:
ACH VOLLEY - CALCIT VOLLEY
3:0 (23, 17, 18)

ACH Volley: Kovačič, Purič, Pavlović 9, Satler, Brulec, Đirlić 14, Okroglič 7,
Mantha, Vilimanović 2, Pokeršnik 12, Videčnik 8, Polujan 4.
Calcit Volley: Hribar, Golob, Jereb, Ratek 2, Vidmar 6, Babkov 7, Štalekar
8, Kvas, Lakner 8, Kotnik 3, Štembergar Zupan 7, Ivković, Lazar.

POSOJILNICA DOB - UNION RAIFFEISEN
3:2 (18, -27, 23, -19, 11)

Finale bo v soboto ob 19.30.