Mariborčanke so se zanesljivo prebile v finale. Foto: www.alesfevzer.com

Mariborske odbojkarice so za uvrstitev v finale končnice potrebovale že minimalno zmago. Na začetku uvodnega niza so povedle s 5:2, vendar so se Kamničanke hitro vrnile v igro in s šestimi zaporednimi točkami, na servisu je bila Lucy Charuk, povedle z 8:5. Z dobro igro v polju in učinkovito igro v napadu so varovanke Gregorja Rozmana domačinkam pobegnile za pet točk (11:6), vendar prednosti niso ohranile do konca niza.

Težave so se pojavile, ko je bila pri izidu 19:15 za Calcit na sprejemu Anita Sobočan, ki je z asom svojo ekipo približala na dve točki zaostanka (17:19), nato pa so po še dveh njenih odličnih servisih Mariborčanke prišle do izenačenja. Zanj je poskrbela Iza Mlakar, ki je z blokom po daljšem času domačinke spet popeljala do vodstva (20:19). Odpor gostij je bil zlomljen na servis Ele Pintar, ko je Mlakarjeva z novo točko poskrbela za vodstvo s 23:20. Kamničanke so se sicer dvakrat približale na točko zaostanka, odlična mariborska korektorica pa je rešila vse dvome o zmagovalkah uvodnega niza.

Izjemna Mlakarjeva popeljala Mariborčanke v finale

V drugem nizu so Kamničanke še vodile z 9:6, spet pa so bili servisi Anite Sobočan tisti, ki so jim povzročali težave na sprejemu, z dvema zaporednima blokoma pa je domača ekipa povedla z 10:9. Tudi po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana so Mariborčanke dosegle še tri zaporedne točke, zadnjo Sobočanova z asom za vodstvo s 13:9. Težave na sprejemu so se v kamniški ekipi nadaljevale in na servis Lorene Lorber Fijok je bilo že 21:13 za Novo KBM Branik, ki je do konca niza, ki se je končal z novo lastno napako gostij, svojo prednost le še povečala.

Z zmago v drugem nizu so si branilke naslova državnih prvakinj že zagotovile najmanj zlati niz. Vendar se bankirke s tem niso zadovoljile, še bližje uvrstitvi v finale končnice so bile po servisih Sobočanove, saj so nerazpoloženim Kamničankam na začetku pobegnile za pet točk (5:0). S tem je bila tekma odločena, kajti Kamničanke so bile premalo prodorne v napadu in na servisu, ob tem pa so bile še naprej neprepričljive na sprejemu. Do treh točk zaostanka jim je še uspelo priti, zadnjič pri izidu 15:18, zadnjo točko na tekmi pa je dosegla najboljša igralka tekme Iza Mlakar.

POLFINALE, povratni tekmi:
GEN-I VOLLEY - SIP Šempeter 3:0
3:0 (20, 17, 23)

NOVA KBM BRANIK - Calcit Volley 3:2
3:0 (23, 14, 17)

Nova KBM Branik: Mlakar 23, Kaučič 4, Dobaj (L), Bračko, Bezsonova 13, Najdič 1, Kočar, Sobočan 10, Pintar 6, Blagne (L), Lorber Fijok.

Calcit Volley: Kotnik 4, P. Marušič 4, Š. Marušič, Mihalinec 4, Pogačar 3, Kostić 9, Janežič (L), Charuk 8, Kaker 3, Zorman 1.

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku.