Foto: OZS
Foto: OZS

Izbranke novega selektorja Marca Bonitte so se s tekmicami mučile le v prvem nizu. Čeprav so povedle s 5:0, so pred končnico celo zaostajale z 18:21, toda nato prišle do preobrata in vodstva. V nadaljevanju so Slovenke povsem nadigrale povprečne gostje, z dobrimi servisi in premočjo v bloku niso imele več težav.

Slovenska reprezentanca je tekmo začela v postavi Eva Pogačar, Nika Milošič, Maša Pucelj, Mija Šiftar, Mirta Velikonja Grbac, Saša Planinšec in Anja Mazej, torej kar s tremi debitantkami. V močno pomlajeni izbrani vrsti je bila s 14 točkami najučinkovitejša Mija Šiftar, Nika Milošič je dosegla eno manj.

V soboto se bodo Slovenke v Mislinji pomerile še s Švedsko.

Odbojkarice za uvod v Srebrno ligo ugnale Luksemburg
Fantje so se oddolžili Srbom za torkov poraz

Odbojkarji so v Beogradu odigrali še drugo pripravljalno tekmo proti Srbiji. Po torkovem porazu z 2:3 so izbranci selektorja Marka Lebedewa tokrat zmagali s 4:0 (19, 23, 20, 18).

Najučinkovitejši je bil Rok Možič, dosegel je 14 točk, eno manj je prispeval Mitja Gasparini. Obe ekipi sta igrali v oslabljeni sestavi, Slovenci pa so bili boljši v vseh statističnih elementih.

"Srbija ima res dobro ekipo, toda mi smo danes igrali odlično in gladko zmagali. Vsi smo dobili priložnost za igro, vsak pa je dal, kar je lahko," je za srbsko zvezo dejal Možič.

Zadovoljen je bil tudi Lebedew: "Izpolnili smo oba cilja, ki smo ju imeli. Mladi so pokazali, da na njih lahko računam, bili pa smo tudi boljši kot včeraj. Kot ekipa rastemo, kar me veseli, veseli pa me tudi dejstvo, da so mladi, posebno organizatorja igre, izkoristili svojo priložnost."

Reprezentanca se pripravlja na Ligo narodov, ki se bo začela 8. junija. Slovenci bodo na prvem turnirju v Brasilii igrali proti ZDA, Braziliji, Avstraliji in Kitajski.

Srebrna Evropska liga

SLOVENIJA – LUKSEMBURG (Mislinja)
3:0 (23, 12, 14)

Slovenija: Mazej, Pogačar 2, Leban 3, Milošič 13, Koren, Zatković 3, Šiftar 14, Velikonja Grbac 7, Pucelj 8, Boisa, Grubišić Čabo, Planinšec 4, Halužan Sagadin.

Luksemburg: Martin, Mulli 8, Hoffman 10, Schneider, Braas 4, Esselin 5, G. Tarantini, Welsch, Fraschetti 1, L. Tarantini, Snopok, Koos 4.


Sobota ob 19.30:
SLOVENIJA – ŠVEDSKA (Mislinja)

Sreda, 1. junija, ob 19.00:
PORTUGALSKA – SLOVENIJA

Sobota, 4. junija, ob 19.30:
SLOVENIJA – ESTONIJA (Mislinja)

Sreda, 15. junija, ob 17.00:
ESTONIJA – SLOVENIJA

Sobota, 18. junija, ob 19.30:
SLOVENIJA – PORTUGALSKA (Maribor, Lukna)

Sreda, 22. junija, ob 18.00:
ŠVEDSKA – SLOVENIJA

Nedelja, 26. junija, ob 17.00:
LUKSEMBURG – SLOVENIJA

Prvi dve reprezentanci se uvrstita v finale.