Slovenski odbojkarji so izgubili v Turčiji. Foto: CEV
Slovenski odbojkarji so izgubili v Turčiji. Foto: CEV
Odbojkarji še naprej brez zmage v Evropski ligi

Pomlajena slovenska vrsta, ki je bila tokrat še dodatno oslabljena, saj sta doma ostala Matej Kök in Tonček Štern (slednji je zaradi počenega rebra že končal nastope v ligi), se tudi iz Samsuna vrača praznih rok. Še drugič v štirih dneh jo je premagala Turčija, ki je bila tako kot v Mariboru precej boljši tekmec.
Spet se je izkazalo, da se brez pravega sprejema tekem ne more zmagovati, čeprav je gostujoči selektor Samo Miklavc poskušal z vsemi sprejemalci, ki jih ima na razpolago, "zdravila" za turške servise ni našel (Slovenci so imeli le 19-odstoten sprejem). Zato njegovi izbranci po štirih tekmah ostajajo le pri enem osvojenem nizu in zdaj tudi brez teoretičnih možnosti, da bi se uvrstili na zaključni turnir.

Sedem zaporednih točk Turkov
Začetek tekme je sicer dajal upanje, da bi se tokrat lahko bolje izteklo kot na prejšnjih treh tekmah. Po odličnih servisih Jerneja Detela in Žige Šterna so gosti z blokom Saša Štalekarja povedli z 9:4, a nato so se začel težave s sprejemom, ki so svoj vrh dosegle po vodstvu s 13:10, ko so gosti dosegli sedem zaporednih točk. Prednost so še povečali, na koncu sicer imeli nekaj težav z zaključnimi žogami, Slovenci so štiri ubranili, pete ne.

Gostitelji s servisi do vodstva
Slaba igra Slovenije se je prenesla tudi v drugi niz, v katerem so domači po dveh zaporednih blokih povedli s 4:0, do konca niza pa niso popuščali. S plina so nekoliko stopili v tretjem nizu, ko sta bili na igrišču pomešani postavi. Slovenci so sredi niza še vodili s 15:13, nato pa so gledalci videli nekaj dobrih servisov domače ekipe, ki je prišla do vodstva, na koncu pa tudi do zanesljive zmage.

Slovenci, ki nimajo več niti teoretičnih možnosti, da bi se uvrstili na zaključni turnir, bodo naslednjo tekmo odigrali proti Ukrajini, tekma bo v soboto v Mariboru.

Evropska liga, skupina B

4. krog:
TURČIJA - SLOVENIJA
3:0 (22, 15, 19)

Turčija: Matic 5, Demirciler, Güngör 16, Aydin 11, Savas 7, Capkinoglu 2, Koc 2, Lagumdžija 1, Toy 6, Mert, Yenipazar 5, Gökgöz, Yatgin, Cam.

Slovenija: Toman, Kozamernik 8, Jereb, Planinšič, Hribar, Okroglič 4, Detela 12, Štalekar 1, Klobučar 2, Ž. Štern 9, Videčnik 1, Mijatović 2.

Lestvica: Turčija 11, Ukrajina in Nizozemska po 5, Slovenija 0 točk.

Odbojkarji še naprej brez zmage v Evropski ligi