Slovenski odbojkarji bodo čez mesec dni nastopili na domačem evropskem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski odbojkarji bodo čez mesec dni nastopili na domačem evropskem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenci si vozovnice na olimpijski turnir za zdaj še niso priigrali, a počitka bodo imeli malo, čez en mesec jih že čaka nov izziv, domače evropsko prvenstvo.

Z rezultatom ne moremo biti zadovoljni. Vedeli smo, da nas čakajo tri zahtevne tekme in trije zahtevni dnevi. Žal se nam je po tisti tekmi s Francozi, ko nismo izkoristili svojih priložnosti, poznalo, da smo padli, predvsem je bilo to nekje v ozadju, v podzavesti, saj smo se vsi zavedali, da smo bili zares blizu skalpu Francije, ki ni bila na ravni, kakršne smo zadnja leta vajeni, in smo imeli lepo priložnost, da jih premagamo.

Dejan Vinčić

V Gdansku so Slovenci proti Franciji in še posebej proti Poljski prikazali dobro igro, vseeno pa je bilo v igri preveč nihanj in predvsem napak, da bi bili kos obema vrhunskima reprezentancama. Razočaranja v našem taboru ne skrivajo, a hkrati upajo, da bodo uspešnejši januarja, v drugem krogu kvalifikacij, ko bodo imeli zadnjo možnost za preboj na OI.

Z rezultatom niso zadovoljni
"Z rezultatom ne moremo biti zadovoljni. Vedeli smo, da nas čakajo tri zahtevne tekme in trije zahtevni dnevi. Žal se nam je po tisti tekmi s Francozi, ko nismo izkoristili svojih priložnosti, poznalo, da smo padli, predvsem je bilo to nekje v ozadju, v podzavesti, saj smo se vsi zavedali, da smo bili zares blizu skalpu Francije, ki ni bila na ravni, kakršne smo zadnja leta vajeni, in smo imeli lepo priložnost, da jih premagamo. Domov prihajam zelo razočaran, a je, kar je, ničesar ne moremo spremeniti," je po prihodu domov dejal reprezentančni podajalec Dejan Vinčić.

Giuliani: Čaka nas veliko trdega dela
Tudi slovenski selektor Alberto Giuliani je misli že začel usmerjati v evropsko prvenstvo, ki se bo za Slovenijo začelo 12. septembra s tekmo proti Belorusiji: "Že pred odhodom na Poljsko smo vedeli, da nas čaka zelo težak turnir. Trudili smo se, na koncu pa je bil to tudi dober pokazatelj za nadaljnje delo. Zdaj nas čaka nekaj počitka, nato pa novo poglavje in veliko trdega dela, da se na čim boljši mogoči način pripravimo na evropsko prvenstvo."

Namesto dveh pet dni počitka
Giuliani je po vrnitvi iz Poljske nekoliko spremenil prvotni načrt in namesto dveh svojim varovancem namenil pet dni počitka. Priprave na evropsko prvenstvo bodo odbojkarji tako začeli v soboto, 17. avgusta, v Ljubljani, že v torek, 20. avgusta, pa bodo odpotovali v Grčijo in tam odigrali pripravljalni tekmi. Pred začetkom EuroVolleyja v Ljubljani bodo nato gostili še reprezentanco Srbije.

Odbojkarji bodo iskali novo priložnost