Ljubljančani ostajajo pri eni točki. Foto: www.alesfevzer.com
Ljubljančani ostajajo pri eni točki. Foto: www.alesfevzer.com

V prvih dveh nizih je bil promet enosmeren. Favorizirani Chaumont je prevladoval v vseh elementih odbojkarske igre in prva dva niza po 45 minutah dobil s 25:18 in 25:13.

Kazalo je na gladek poraz slovenskih prvakov, ki pa so se v tretjem nizu prebudili. Na so sicer še zaostajali z 2:5, takrat je marsikdo v dvorani pomislil, da se bo tekma hitro končala, toda Ljubljančani so se v igri popravili in prevzeli pobudo. Večje prednosti si sicer niso priigrali, so pa imeli prvo zaključno žogo za znižanje izida na 1:2. Niso je izkoristili, nato so imeli eno priložnost za zmago tudi domači, a so bili tudi oni neuspešni. Prednost se je vrnila na stran oranžnih zmajev, z blokom pa jo je okronal Diko Purić. Po ogorčenem boju so niz dobili s 30:28 in s pozitivnim momentom stopili v nadaljevanje.

V četrtem nizu so vseskozi vodili in imeli celo pet točk prednosti (18:13). V samem zaključku je Francozom uspelo izničiti štiri točke zaostanka. Rešili so tudi zaključno žogo za izenačenje na 2:2, na koncu pa jim je z 28:26 le uspelo osvojiti drugo zmago v Ligi prvakov.

Slovak Matej Patak, s 15 točkami najučinkovitejši igralec svojega moštva, je v "podaljšku" svoji ekipi z blokom najprej zagotovil prednost, nato pa še izkoristil protinapad za zmago.

Dvoboj je trajal skoraj dve uri in pol.

SKUPINA C, 3. krog:
CHAUMONT - ACH VOLLEY
3:1 (18, 13, -28, 26)

Chaumont: Atanasov 9, West, Bann, Geiler 4, Saeta 14, Ben Tara 13, Patak 15, Fernandez 7, Winkelmuller 2, Repak, Averill 13, Rodriguez, Morillon.

ACH Volley: Kovačič, Purič 2, Pavlović 5, Satler, Pleško, Brulec, Đirlić, Okroglič 1, Mantha 21, Vilimanović 4, Pokeršnik 8, Videčnik 1, Polujan 16.

FRIEDRICHSHAFEN - ZENIT ST. PETERBURG
0:3 (-17, -20, -31)

Vrstni red: Zenit in Chaumont po 7, Friedrichshafen 3, ACH Volley 1 točka.

4. KROG, 31. januar:
ZENIT ST. PETERBURG - ACH VOLLEY

30. januar:
FRIEDRICHSHAFEN - CHAUMONT