ACH Volley je 16-kratni državni prvak v odbojki, sočasno pa so osvojili tudi 9 naslovov v Mevzi, lani pa še 11. slovenski pokal. Foto: Odbojkarska zveza Slovenije
ACH Volley je 16-kratni državni prvak v odbojki, sočasno pa so osvojili tudi 9 naslovov v Mevzi, lani pa še 11. slovenski pokal. Foto: Odbojkarska zveza Slovenije

Naslov državnih prvakov brani ACH Volley Ljubljana, ki pa kot kamniški Calcit Volley v prvem delu slovenskega prvenstva ne bo nastopal. Ljubljančane in Kamničane namreč čaka tekmovanje na srednjeevropskem prvenstvu Mevza, v katerem bo sicer igral še tretji slovenski prvoligaš, Maribor.

Mariborčani bodo igrali celotno prvenstvo in se bodo že v soboto v gosteh pomerili s Šoštanjem Topolšico. Odbojkarji Panvite Pomgrad bodo v uvodnem krogu prvenstva gostili Črnuče, Hoče pa se bodo na domačem parketu pomerile s Salonitom Anhovo. Omenjene tri tekme se bodo začele ob 19.00. V Kranju se bosta na omenjeni prvi srečali ekipi Hiša na kolesih Triglav in Krka.

ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley, ki se bosta ob 18.00 v Hali Tivoli udarila že v sobotnem prvem krogu Mevze, se bosta prvenstvu priključila po koncu prvega dela, ko se bodo začele tekme v okviru modre skupine. Medsebojne tekme slovenskih ekip v srednjeevropski ligi pa se bodo obenem štele tudi kot tekme modre skupine.

Mitja Pleško je bil dolga leta igralec ACH-ja, februarja letos pa je postal trener članske ekipe. Foto: www.alesfevzer.com
Mitja Pleško je bil dolga leta igralec ACH-ja, februarja letos pa je postal trener članske ekipe. Foto: www.alesfevzer.com

Zadovoljstvo s trenerjem Mitjem Pleškom
Pri ACH Volleyju verjamejo, da bodo ohranili primat v slovenskem prostoru. "Največja novost v klubu je delo našega trenerja. Dela se kakovostno, komunikacija je odlična. Verjamemo, da bo to prineslo tudi rezultate," je bil za STA s trenerjem Mitjem Pleškom zadovoljen športni direktor ACH-ja Aleš Jerala, ki je kot pozitivno stvar izpostavil zmanjšanje števila tekem, saj prvaki v prvem delu državnega prvenstva tako kot njihovi največji konkurenti, odbojkarji Calcita Volleyja, ne bodo igrali.

Optimalnih 45 tekem
"Ne spomnim se, kdaj smo odigrali toliko tekem, kot jih bomo letos. Številka je optimalna, odigrali bomo okoli 45 tekem, zadnje sezone smo jih imeli blizu 60. Pozitivno je, da bo več časa za trening. Je pa sezona že tako ali tako kratka. Vidimo, kakšni so koledarji mednarodnih zvez, vrhunski klubi imajo igralce pri sebi le kakšnih slabih šest mesecev. Veliko je reprezentančnih akcij, z vidika bogatih klubov pa je veliko pomislekov, kako koledar uskladiti. A denar je sveta vladar, težko si obetamo, da se bo veliko spremenilo," meni Jerala.


ODBOJKA (M) – DRŽAVNO PRVENSTVO

1. KROG

Sobota ob 17.00:
HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV – KRKA

Ob 19.00:
PANVITA POMGRAD – ČRNUČE
HOČE – SALONIT ANHOVO
ŠOŠTANJ – MARIBOR

MEVZA, 1. krog

ACH VOLLEY LJUBLJANA – CALCIT VOLLEY


Za odbojkarice se bo prvenstvo začelo naslednji konec tedna. Že v 1. krogu je na sporedu derbi med državnimi prvakinjami Novo KBM Branik in pokalnimi prvakinjami Calcit Volleyjem, ki ga bosta ekipi odigrali v okviru tekmovanja Mevza. V 1. krogu bomo priča še obračunom med Luko Koper in SIP Šempetrom, Gen-i Volleyjem in Formisom ter ATK Grosupljem in Ankaranom.


ODBOJKA (Ž) – DRŽAVNO PRVENSTVO

1. KROG

Sobota, 12. oktobra:
CACIT VOLLEY – NOVA KBM BRANIK
LUKA KOPER – SIP ŠEMPETER
GEN-I VOLLEY – FORMIS
ATK GROSUPLJE – ANKARAN