Za Ogierja je bila današnja zmaga četrta na relijih po Sardiniji, v letošnji sezoni SP-ja pa tretja po Monaku in Hrvaški. Foto: EPA
Za Ogierja je bila današnja zmaga četrta na relijih po Sardiniji, v letošnji sezoni SP-ja pa tretja po Monaku in Hrvaški. Foto: EPA

Po današnjih zadnjih štirih hitrostnih preizkušnjah je ubranil prednost po drugem dnevu in s 46 sekundami naskoka slavil zmago pred moštvenim sotekmovalcem Valižanom Elfynom Evansom. Tretji je bil Belgijec Thierry Neuville (Hyundai).

Ogier je tudi izkoristil smolo največjega tekmeca v prvem delu relija. Ott Tänak (Hyundai) je sredi dirke močno poškodoval dirkalnik in v soboto ni mogel več nadaljevati. Pred tem je imel 40 sekund naskoka pred Ogierjem. Danes se je sicer vrnil in osvojil štiri točke v zadnji hitrostni preizkušnji, "power stagu", toda v seštevku dirke je bil daleč od vrha. Podobna usoda z odstopom in današnjim nadaljevanjem v ozadju pa je doletela tudi drugega dirkača te ekipe Španca Danija Sorda.

"Odlično nam je šlo ves konec tedna. Sicer sem bil prvi na cesti, tako da se mi je včasih zdelo, da bi bilo bolje, če bi ostal kar doma. Toda na testiranjih smo dobro preizkusili avto in obnašal se je precej bolje kot na Portugalskem. Vsekakor je ta zmaga zelo dobra za seštevek sezone," je bil po uspehu zadovoljen 37-letni Ogier, ki ima v skupnem seštevku svetovnega prvenstva 106 točk, Evans pa 95.

Naslednja postaja bo reli po Keniji konec junija.

 Izidi:
1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Toyota Yaris)  3:19:26,4
2. Elfyn Evans/Scott Martin (VBr/Toyota Yaris)             + 46,0
3. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Bel/Hyundai i20)     1:05,2
4. Takamoto Katsuta/Daniel Barritt (Jap/VBr/Toyota Yaris)  6:11,2
5. Jari Huttunen/Mikko Lukka (Fin/Hyundai i20)             9:31,7
6. Mads Oestberg/Torstein Eriksen (Nor/Citroen C3)         9:39,2