Nikola Karabatić je začuden, da nihče v njihovem hotelu ne nosi maske. Foto: Reuters
Nikola Karabatić je začuden, da nihče v njihovem hotelu ne nosi maske. Foto: Reuters

Okužbe so prisotne praktično v vseh ekipah, pa se prvenstvo sploh še ni začelo. Zdesetkani so nasprotniki Slovenije v skupini A Makedonci, Črnogorci in Danci. Virus ni prizanesel niti Slovencem, saj je dan pred tekmo s Severno Makedonijo imel pozitiven izvid testa v Debrecenu vratar Aljaž Panjtar.

Iz Szegeda, kjer se bodo v skupini C merili Hrvati, Srbi, Francozi in Ukrajinci, poročajo o slabi organizaciji in ogorčenju v francoskem in srbskem taboru. Selektor Srbije, Španec Toni Gerona, je na Twitterju zapisal: "Organizacija je kaotična. Ljudje brez mask so v istih prostorih kot igralci in ni dovolj testov za vse. S testiranjem se zamuja, čakamo dve uri, nekateri so že okuženi. Kako naj sploh igramo?"

Šokirani so tudi Francozi, ki so z namenom, da se izognejo okužbam, dva tedna preživeli v izolaciji. Zdaj so v hotelu, kjer so ljudje brez mask. "Bili smo začudeni in šokirani, ker vidimo goste brez mask. Z njimi bi morali tudi jesti v skupnem prostoru," je povedal zvezdnik Francije Nikola Karabatić.

Ogorčen je bil tudi vratar Vincent Gerard. "Nekateri so bili med nami kar v kopalkah. Težko se bo v tem položaju izogniti okužbam. Ni spoštovanja do igralcev, ki so dali vse od sebe, da bi igrali na evropskem prvenstvu," je povedal Gerard.