Cilka Sadar si je na treningu poškodovala koleno. Foto: STA
Cilka Sadar si je na treningu poškodovala koleno. Foto: STA

"Pri doskoku je tekmovalki preskočilo koleno. Preiskave z magnetno resonanco so pokazale nategnjeno, morda delno pretrgano sprednjo križno vez levega kolena, manjšo poko zadnjega roga notranjega meniskusa in udarnino platoja goleni pod njim. Slovenska olimpijka je že začela predpisano fizioterapijo. Nadaljnjega poteka zdravljenja ni mogoče zanesljivo napovedati. Po mnenju vodje zdravniške službe olimpijske reprezentance Slovenije Matjaža Turela Cilka Sadar zanesljivo ne bo nastopila v svoji prvi disciplini. Jutri naj bi namreč nastopila v kvalifikacijah v snežnem parku. Pod velikim vprašanjem je tudi njen drugi nastop, v snežnem kanalu. Odločitev o tem bo znana v naslednjih dneh," so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije.

22-letna Ljubljančanka je v snežnem žlebu nastopila že na zadnjih olimpijskih igrah v Vancouvru, kjer je zasedla 17. mesto.

Na poligonu za smučanje z ovirami (slopestyle) sta se dan pred Sadarjevo poškodovala Finka Marika Enne, ki je udarila v glavo, in ameriški zvezdnik Shaun White, ki pa si je lažje poškodoval zapestje. White, ki bo branil zlato v snežnem kanalu, ne bo nastopil v snežnem parku. V ponedeljek si je po padcu ključnico poškodoval Norvežan Torstein Horgmo, ki je tudi eden izmed kandidatov za medalje.