Jakov Fak opravlja še zadnje olimpijske obveznosti. Foto: BoBo/Borut Živulović
Jakov Fak opravlja še zadnje olimpijske obveznosti. Foto: BoBo/Borut Živulović
Fak v Odmevih: V Peking leta 2022 grem po zlato
Faku bodoči sosedje v Lescah priredili sprejem

"Osem let nazaj sem prišel v Slovenijo z namenom, da si tu zgradim prihodnost. Osem let pozneje tu raste hiša. Moja življenjska zgodba se lepo gradi. Hčerka Mila bo kmalu dobila svoj dom. Vesel sem, da bo to na prelepem Gorenjskem. Upam, da me bodo Gorenjci lepo sprejeli, se pa tudi sam že počutim kot Gorenjec. Res sem šokiran, kako je hiša v moji odsotnosti zrasla," je povedal Fak.

"Zdaj vsi veste, kje sem doma. Ko bo hiša zgrajena, vabljeni na pijačo," je zbranim sosedom in drugim navijačem na odru dejal Fak. Pogostitev je pripravil Jakov prvi sosed, nekdanji biatlonec Tomas Globočnik.

Nosilec srebrnega olimpijskega odličja v biatlonski preizkušnji na 20 kilometrov se je zahvalil vsem, ki so mu pomagali od leta 2009, ko je prestopil iz hrvaške v slovensko reprezentanco. Med drugim se je prisrčno zahvalil Petru Zupanu iz Športnega društva Pokljuka. "Brez njega niti ne bi prišel v Slovenijo. Peter je zelo zaslužen za vse to, za mojo športno kariero in to, da sem del slovenskega športa."

Fak že naslednji teden na Finsko
Fak ne bo imel veliko časa za počitek, saj ga že naslednji teden čaka pot na Finsko, kjer je naslednja postaja svetovnega pokala. Biatlonska karavana se bo nato preselila v Oslo, konec marca pa se bo svetovni pokal končal v Rusiji. Fak je v skupnem seštevku svetovnega pokala na tretjem mestu, a mu za vrat dihata Anton Šipulin in Arnd Peiffer.

Fak je v karieri zbral 24 uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu, med katerimi je bila kar tretjina zmag. Na svetovnih prvenstvih je osvojil pet kolajn, dvakrat je bil svetovni prvak, doma pa bo imel odslej tudi dve olimpijski medalji.

Fak v Odmevih: V Peking leta 2022 grem po zlato
Faku bodoči sosedje v Lescah priredili sprejem