Darko Jorgić je z uvrstitvijo med osem dosegel največji uspeh slovenskega namiznega tenisa na olimpijskih igrah. Foto: Reuters
Darko Jorgić je z uvrstitvijo med osem dosegel največji uspeh slovenskega namiznega tenisa na olimpijskih igrah. Foto: Reuters

Jorgić se v boju s šestim igralcem s svetovne lestvice nikakor ni znašel. V celotnem dvoboju sta mu uspeli dve za odtenek boljši obdobji, sicer pa je prevladoval levoroki tekmec.

Tajvanec le zaustavil Darka Jorgića

V uvodnem nizu je bil izid poravnan do 2:2, kasneje pa je Lin s štirimi zaporednimi točkami prišel do odločilne razlike (8:3). Pri zaostanku z 0:6 in 1:8 je bilo tudi v drugem nizu jasno, da Jorgić nima možnosti, čeprav so upanje za kratek trenutek vrnile štiri točke. Z 8:0 je Tajvanec nato odprl tretji niz.

Edini resnejši odpor je tekmovalec iz Hrastnika nudil v četrtem nizu, kjer je vodil s 4:2 in 5:4, nato pa je tekmec osvojil šest zaporednih točk in izkoristil drugo žogico za zmago.

"Lin je zelo agresiven tip igralca, kar mi ne ustreza. Za nameček je levičar, s katerimi imam vedno težave in to se je videlo tudi na prvi tekmi s Špancem. Morda sem tudi psihično in fizično izmučen po treh maratonih, ki sem jih imel. Seveda sem stiskal, da dam svoj maksimum. Ni šlo, a presrečen sem, da sem sploh prišel do sem," je za STA povedal Jorgić.

Jorgić: Če bi mi kdo pred OI rekel, da bom v četrtfinalu, bi takoj podpisal

Malo točk je slovenski igralec dosegel predvsem na svoj začetni udarec. "Lin vselej vrača servise zelo agresivno. Poskušal sem več stvari, morda sem v nekaj trenutkih res serviral preveč po sredini, pa je prišel do svojega 'backhanda', banane. Ampak, nekako res nisem našel rešitve, na vse je odgovoril. Zasluženo je zmagal."

Zgodovinski spopad med osmimi najboljšimi na OI si je Jorgić priboril po zmagi nad tretjim nosilcem, Japoncu Tomokazujem Harimotom.

Zdaj slovensko reprezentanco čakajo še dvoboji v ekipni konkurenci.

NAMIZNI TENIS (M)

Četrtfinale:

FAN (KIT/1) − JEOUNG (J. KOR/10)
4:0 (10, 9, 6, 5)

LIN (TVN/5) − JORGIĆ (SLO/18)
4:0 (4, 7, 4, 6)

OVČAROV (NEM/7) - CALDERANO (BRA/4)
4:2 (-7, -5, 8, 7, 8, 2)

MA (KIT/2) − ASSAR (EGP/28)
4:1 (7, 9, 6, -11, 6)

Posnetek dvoboja Jorgić - Lin