Mustafa Nukić, novinec v zeleno-belem dresu, je odločil tekmo. Foto: www.alesfevzer.com
Mustafa Nukić, novinec v zeleno-belem dresu, je odločil tekmo. Foto: www.alesfevzer.com

Nukić se je, čeprav je bil obkrožen s tremi branilci, v 78. minuti v kazenskem prostoru odlično znašel in premagal vratarja Daniela Fernandesa. 30-letni Nukić, ki stadion ŽAK-a odlično pozna, saj je pred letošnjo sezono igral za Bravo, bi se lahko med strelce vpisal že ob izteku 5. minute, ko je bil sam pred Fernandesom, ki pa je njegov strel z desne strani ubranil.

Na prvi uradni tekmi Ljubljančanov v letošnji sezoni se je na ŽAK-u zbralo precej navijačev. Foto: www.alesfevzer.com
Na prvi uradni tekmi Ljubljančanov v letošnji sezoni se je na ŽAK-u zbralo precej navijačev. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija ni blestela, proti strnjeni obrambi ni imela veliko zrelih priložnosti. V strelih je bilo 10:5 (v okvir vrat 5:4). Varovanci novega trenerja Save Miloševića so že v 21. minuti ostali brez kapetana Timija Maxa Elšnika, ki je moral zaradi poškodbe z igrišča, v igro pa je vstopil Nik Kapun.

V 59. minuti je bilo vroče v kazenskem prostoru gostov, Tomislav Tomić je sprožil, Enrico Pepe je bil na tleh, žoga ga je zadela v roko, a sodnik igre ni ustavil.

V 85. minuti je Portugalec Aldair sprožil močan strel od daleč, višjo Olimpijino prednost je preprečila prečka.

Maltežani, ki so se že dvakrat pomerili z Mariborom (Pokal Intertoto 2007, kvalifikacije za Ligo prvakov 2013), so bili v pretekli sezoni četrti v domačem prvenstvu. Povratna tekma bo naslednji četrtek (29. julija).

Nukić hitro postal ljubljenec navijačev Olimpije
Sorodna novica Maribor napredovanje lovi na umetni travi, Olimpija v Spodnji Šiški

Konferenčna liga, kvalifikacije, 2. krog, prva tekma:
OLIMPIJA – BIRKIRKARA 1:0 (0:0)
Nukić 78.

Olimpija: Vidmar, Gliha (63./Pavlović), Delamea Mlinar, Korun, Boakye, Tomić, Sešlar (89./Ostrc), Elšnik (21./Kapun), Petrov (62./Kurež), Aldair, Nukić.

Birkirbara: Fernandes, Zammit (79./Aguirre), Pepe, Carniello, Attard, Yankam, Venancio, Briffa (86./Macedo), Bonanni (74./Scicluna), Montebello, Falcone.

Rumeni kartoni: Tomić; Zammit, Venancio.

Sodnik: David Fuxman (Izrael)

Povratna tekma bo prihodnji četrtek.