Mansur je ob koncu prvega polčasa po strelu iz kota z glavo postavil končni izid. Foto: EPA
Mansur je ob koncu prvega polčasa po strelu iz kota z glavo postavil končni izid. Foto: EPA

Ljubljančani so se odpravili daleč na Atlantik, saj Santa Clara prihaja iz mesta Ponta Delgada na otočju Azori približno 1400 kilometrov zahodno od Lizbone.

Gostitelji so prevladovali tako rekoč vso tekmo, Olimpija ni sprožila niti enega strela. Razmerje v strelih je bilo 11:0, v okvir vrat 4:0. Portugalci so imeli 66 odstotkov časa žogo v svoji posesti.

Santa Clara je nekajkrat zagrozila že na začetku tekme in povedla v 14. minuti, ko je iz bližine zadel Carlos po podaji Jeana Patrica z leve strani.

Tudi po zadetku Olimpija ni mogla priti do prave igre, tik pred odhodom na odmor pa so po strelu iz kota domači povišali na 2:0. Iz bližine je z glavo zadel branilec Mansur.

Mustafa Nukić (levo) je v 2. predkrogu odločil prvo tekmo proti Birkirkari v Spodnji Šiški (1:0), tokrat pa ni imel priložnosti. Foto: EPA
Mustafa Nukić (levo) je v 2. predkrogu odločil prvo tekmo proti Birkirkari v Spodnji Šiški (1:0), tokrat pa ni imel priložnosti. Foto: EPA

Korun kot zadnji v obrambi igral z roko

V uvodu drugega polčasa se je nadaljevala podobna predstava, v 53. minuti so bili Portugalci blizu tretjega zadetka, a je od obrambe pozabljeni Carlos po podaji z leve strani zgrešil z glavo.

V 60. minuti se je v kazenskem prostoru vendarle znašel v priložnosti Gal Kurež, a je zgrešil žogo, tako da ni bilo nič od nevarnosti oziroma celo prvega strela Ljubljančanov na tekmi.

Dve minuti pozneje je pri Ljubljančanih neposredni rdeči karton prejel Uroš Korun, potem ko je kot zadnji obrambni igralec igral z roko. Takoj zatem je s prostega strela premalo natančno meril Lincoln, to pa je bila hkrati tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

Olimpijo v primeru uspeha v 4. predkrogu čaka dvoboj z zmagovalcem obračuna Soči – Partizan. Prvo srečanje v Rusiji se je končalo z 1:1. Olimpija bi prvo tekmo 19. avgusta igrala doma, povratno pa teden pozneje v gosteh.

Foto: EPA
Foto: EPA

Konferenčna liga, 3. predkrog, prva tekma

SANTA CLARA (POR) - OLIMPIJA 2:0 (2:0)
947; Carlos 14., Mansur 45.+2
RK: Korun 62./Olimpija

Santa Clara: Rocha, Ramos (84./Romao), Silva Alonso, Villanueva, Mansur, Morita, Lincoln, Anderson (74./Nene), Carlos (84./Ricardinho), Patric (64./Costinha), Crysan (74./Rui Costa).

Olimpija: Vidmar, Pavlović, Crnomarković, Korun, Boakye, Tomić, Kapun, Kurež (61./Andrejašič), Elšnik (61./Sešlar), Aldair, Nukić (67./Delamea Mlinar).

Sodnik: Jakob Lechner (Avstrija)

Povratna tekma bo v četrtek ob 20.00.