Dobro novico je sledilcem sporočil na Instagramu, kjer se je želel pokloniti prijatelju, brazilskemu pevcu Robertu Carlosu, ki je v sredo zaradi raka izgubil enega od svojih otrok. Objavil je skupno fotografijo s pevcem, pripisal pa je: "Dobro okrevam, toda danes želim vso svojo naklonjenost, ljubezen in molitve poslati svojemu velikemu prijatelju Robertu Carlosu. Želim si, da bi Bog potolažil tvoje srce."

Pele je na zdravljenju v bolnišnici Albert Einstein, kjer so mu med rutinskim zdravniškim pregledom odkrili tumor, od 31. avgusta. V soboto so opravili operacijo. Iz bolnišnice so v ponedeljek sporočili, da Pele okreva na intenzivni negi. V novem sporočilu v sredo pa niso potrdili, ali je še na intenzivni negi ali ne.

Nogometaš s pravim imenom Edson Arantes do Nascimento je zadnja leta slabega zdravja, nazadnje je imel težave aprila 2019 v Parizu zaradi hudega vnetja sečil, potem ko so mu odstranili ledvične kamne.

Lani je njegov sin Edinho za portal Globoesporte razkril, da ima njegov oče zaradi zdravstvenih težav tudi psihične probleme. Ti so se povečali, ko je imel po operaciji kolka težave s hojo, saj mu je bilo zaradi tega nerodno. Nima pa težav le s kolkom, ki so mu ga operirali večkrat. V preteklih letih je imel tudi težave s hrbtenico in kolenom.

Mnogi ga imajo za najboljšega nogometaša v zgodovini, še danes je edini, ki je trikrat osvojil svetovno prvenstvo (1958, 1962 in 1970). Foto: EPA
Mnogi ga imajo za najboljšega nogometaša v zgodovini, še danes je edini, ki je trikrat osvojil svetovno prvenstvo (1958, 1962 in 1970). Foto: EPA