Pia Babnik je navdušila tudi v Madridu. Foto: Reuters
Pia Babnik je navdušila tudi v Madridu. Foto: Reuters

S tem je ponovila uvrstitev, ki jo je dosegla na zadnjem odigranem turnirju na začetku aprila, prvem majorju sezone v Kaliforniji.

18-letna Ljubljančanka, trenutno 49. igralka s svetovne lestvice profesionalnih igralk, ki si je po zgodovinskem uspehu pred dobrim mesecem vzela premor za študijske obveznosti, je na turnirju Comunidad de Madrid zaostala le za zmagovalko, domačinko Ano Pelaez in Švedinjo Linneo Strom.

Španka je slavila s 23 udarci pod parom igrišča oziroma šestimi manj od Švedinje, Babnik, ki si je tretje mesto razdelila s tremi igralkami, pa je turnir končala z rezultatom minus 15.

Babnik je v štirih dneh naredila sedemnajst birdiejev (71, 66, 69, 67), edina dva udarca pa je izgubila na zadnjem igralnem polju prvega dne.

"Vsaka uvrstitev med prvih deset je vrhunski rezultat, če je kaj več, pa toliko bolje. Uživala sem na igrišču, le na zadnji luknji prvega dne sem izgubila eno žogico. Nato sem se odlično reševala in zabeležila novo visoko uvrstitev, s katero sem ohranila mesto med prvimi petdesetimi igralkami na svetu," je za STA dejala Babnikova, ki je za 3. mesto prejela 14.100 evrov. Zmagovalka je prejela 45.000 evrov, drugouvrščena pa 27.000 evrov.

Pia Babnik bo izpustila naslednji turnir evropske turneje na Tajskem, od 19. do 21. maja pa jo čaka turnir Jabra Open ob Ženevskem jezeru, kjer je lani slavila prvo zmago na evropski turneji.