Kljub zmagi nad Dansko so Švedi ostali na tretjem mestu v skupini. Foto: Reuters
Kljub zmagi nad Dansko so Švedi ostali na tretjem mestu v skupini. Foto: Reuters

Najučinkovitejša igralca danske zasedbe sta bila Mathias Gidsel in Johan Hansen s po petimi goli, švedske pa Jonathan Carlsbogard in Lukas Sandell s po šestimi. Danci, Egipčani in Švedi so zbrali po osem točk, a so Švedi ostali tretji zaradi najslabšega izkupička v medsebojnih tekmah.

Zadnjo četrtfinalno vozovnico iz te skupine si je izboril Bahrajn, ki je imel najboljše razmerje v troboju s Portugalsko in Japonsko. Portugalci so četrtfinale zapravili prav v zadnjem krogu, ko so jih nepričakovano z 31:30 ugnali Japonci.

Na osrednji tekmi 5. kroga v skupini A je Norveška na krilih Sanderja Sagosena, ki je dosegel sedem golov, na kolena položila Francijo z 32:29. Pri galskih petelinih, ki so si prvo mesto zagotovili že pred to tekmo, sta bila najučinkovitejša Nikola Karabatić in Hugo Descat s petimi zadetki.

Španija je z rutinsko predstavo premagala Argentino s 36:27. Pri Špancih je bil najučinkovitejši Aleix Abello s šestimi, pri Argentincih pa Ignacio Pizarro s petimi zadetki. V zadnji tekmi te skupine je Nemčija ugnala Brazilijo z 29:25, pri čemer sta Juri Knorr in Steffen Weinhold dosegla po šest golov za zmagovalce. Enega več je pri Braziliji prispeval Leonardo Dutra.

Skupina A:
ŠPANIJA − ARGENTINA 36:27 (17:12)
NORVEŠKA − FRANCIJA 32:29 (15:15)
NEMČIJA − BRAZILIJA 29:25 (16:12)
Lestvica: Francija in Španija po 8, Nemčija in Norveška po 6, Brazilija 2, Argentina brez točk.

Skupina B:
PORTUGALSKA − JAPONSKA 30:31 (14:16)
EGIPT − BAHRAJN 30:20 (15:7)
DANSKA − ŠVEDSKA 30:33 (13:17)
Lestvica: Danska, Egipt in Švedska po 8, Bahrajn, Portugalska in Japonska po dve točki.

Četrtfinale, torek, 3. avgusta:
FRANCIJA − BAHRAJN
ŠVEDSKA − ŠPANIJA
NEMČIJA − EGIPT
DANSKA − NORVEŠKA