Slovenci so pripravljeni na nov izziv. Foto: OZS
Slovenci so pripravljeni na nov izziv. Foto: OZS

Slovenski odbojkarji se bodo za uvod v drugi turnir Lige narodov, ki bo do 26. junija na Filipinih, pomerili z Nizozemci, ki so na prvem turnirju v Brasilii izgubili z Japonsko in ZDA, premagali pa Iran in Avstralijo.

"Zelo pomembno bo, kako bomo skozi celoten turnir servirali. Naš servis, pa tudi blok in obrambo moramo v primerjavi s tekmami v Braziliji organizirati bolje. Na prvem turnirju v teh elementih nismo bili dobri. Na to se bomo osredotočali v največji mogoči meri," je pred srečanjem z Nizozemsko dejal slovenski selektor Mark Lebedew.

Sorodna novica Okrepljeni Slovenci na Filipine po vsaj tri zmage

Pozitivna Štern in Kovačič
Selektor bo imel nekaj težav tudi s sestavo slovenske udarne zasedbe. Zaradi pozitivnih izvidov testov na okužbo z novim koronavirusom namreč ne bo mogel računati na korektorja Tončka Šterna in prostega igralca Janija Kovačiča. Slovenski sprejemalec Rok Možič, ki v izbrani vrsti igra vse pomembnejšo vlogo, je bil (čeprav slovenska selekcija ni trenirala v celotni postavi) po prvem treningu precej zadovoljen.

Možič si obeta dobro tekmo
"Preizkusili smo dvorano na Filipinih, ki je zelo lepa. Na vse dvorane se je treba najprej malo privaditi, vsaka je namreč malo drugačna. Tu so občutki dobri. Čaka nas še en trening, nato pa tekma proti Nizozemski, ki zagotovo ne bo lahka. Na papirju so sicer slabša ekipa od nas, a vemo, da imajo v svojih vrstah zelo dobre posameznike. Zlasti izstopa Nimid Abdel-Aziz, ki je eden izmed najboljših korektorjev na svetu. Mislim, da se bo treba zelo dobro pripraviti nanj. Če nam ga bo uspelo ustaviti, bo pol dela že opravljenega. Verjamem, da bomo z našo dobro igro zagotovo boljši od njih, tako da si obetam dobro tekmo," je poudaril Možič.

Prihod trojice
Slovenskega kapetana Tineta Urnauta tako kot Dejana Vinčića in Saša Štalekarja na turnirju v Brasilii v slovenskem dresu še ni bilo mogoče spremljati. Zdaj pa so se vsi trije odbojkarji pridružili reprezentanci. "Super je spet biti nazaj v ekipi, polno je novih obrazov, tako da je potrebnega veliko dela, da se spoznamo, uigramo in se čim bolj približamo igri, ki jo znamo igrati in jo potem samo še stopnjujemo. Imamo pa popolnoma novo ekipo, tako da se moramo zdaj najprej prilagoditi," pa je dejal Urnaut.

Slovence v nadaljevanju turnirja na Filipinih čakajo še obračuni z Argentino, Italijo in Japonsko.

Liga narodov, 2. turnir

Torek ob 9.00:
SLOVENIJA − NIZOZEMSKA

Vrstni red: ZDA 11, Japonska 10, Francija, Poljska in Italija po 9, Nemčija 7, Nizozemska, Srbija, Slovenija, Brazilija in Iran po 6 točk ...